TikTok’ta yayın açarak para topluyordu… ‘Laz Kızı’ isimli kullanıcı gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
TikTok’ta yayın açarak para topluyordu… ‘Laz Kızı’ isimli kullanıcı gözaltına alındı

Magazin Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sosyal medya platformu TikTok’ta müstehcen yayınlar yapan ve ‘Laz Kızı’ adıyla bilinen kullanıcı G.D. bugün gözaltına alındı. İfadesi alınan kadın, işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TikTok’ta yaptığı yayınlarla adından söz ettiren ve müstehcen görüntüler veren ‘Laz Kızı’ lakaplı G.D.’nin saatte 100 bin lira topladığı iddia edilmişti. Polis ekipleri harekete geçti. Yayınlarıyla tepki çeken kadın Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

VİDEOLAR ÜZERİNE POLİS HAREKETE GEÇTİ

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, G.D. (35) isimli kadının bir sosyal medya platformu üzerinden açtığı canlı yayınla müstehcen içerikli videolar paylaşması üzerine harekete geçti.

Şüphelinin adresini belirleyen ekipler G.D'yi gözaltına aldı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Hakkında "müstehcenlik" suçundan işlem yapılan G.D, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

G.D, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

TikTok’ta yayın açarak para topluyordu… ‘Laz Kızı’ isimli kullanıcı gözaltına alındı

BAKANLIKTAN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konu ile ilgili sosyal medya üzerinden suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı. Söz konusu içeriklerin yayından kaldırılmasına karar verilmişti. Açıklamada yer verilen ifadeler şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...