Yıllardır ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: People
- Güncelleme:
Yıllardır ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti

Magazin Haberleri  / People

Star Trek: Discovery ve Captain Marvel’daki rolleriyle tanınan Kanadalı aktör Kenneth Mitchell hayatını kaybetti. Uzun süredir ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu, 49 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Ünlü oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti. 5 yıl önce kendisine ALS teşhisi konulan Mitchell, yaşama bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayata veda etti. 

AİLESİNDEN DUYGUSAL VEDA

Kenneth Mitchell’in ölüm haberini ailesi Instagram’dan yaptıkları paylaşımla duyurdu. 

Açıklamada ise “Baba, koca, kardeş, amca, oğul ve sevgili dost Kenneth Alexander Mitchell'in ölümünü büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. O, birçok film ve televizyon programında aktör olarak tanındı. Yaptığı her işte gayretli ve çalışkandı. Kendini çocuklarının hayatında olumlu ve eğlenceli bir güç olmaya adamıştı. Beş buçuk yıl boyunca, ALS nedeniyle bir dizi korkunç zorlukla karşı karşıya kaldı. Ancak her an dolu ve neşeli bir hayat yaşama zarafetiyle ve kararlılığıyla herkesin üstüne çıkmayı başardı.”

Kanada'lı aktör, kendisi gibi oyuncu Susan May Pratt ile evliydi iki çocuğu vardı. 

Yıllardır ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti - 1. Resim

ALS HASTALIĞI NEDİR?

Motor nöron hastalığı olarak da bilinen ALS, kas güçsüzlüğüne neden olan beyin ve omurilikteki sinir hücrelerini etkileyen ilerleyici bir nörodejeneratif hastalıktır. ALS belirtileri bir uzuvda kas seğirmesi, konuşma, yutkunma ve hareket etme güçlüğü olarak ortaya çıkar.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: People
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...