Sakine Cansız'ın çantası nerede?

Sakine Cansız'ın çantası nerede?

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın kurucularından yazar Selim Çürükkaya, Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın özel eşyalarının yer aldığı çantasının kayıp olduğunu söyledi. Çürükkaya çantanın, cinayeti işleyenlerce götürülmüş olabileceğini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadına yönelik suikastın üzerinden 40 gündem fazla zaman geçti. Bu süre içinde cinayetlerin kim tarafından ve nasıl işlendiğine ilişkin tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmadı. Şimdilik sadece katil zanlısı olarak Ömer Güney Fransa'da tutuklu bulunuyor. Yetkili makamlardan olayı açıklığa kavuşturacak bir açıklama gelmezken PKK'nın kurucuları arasında yer alan Selim Çürükkaya çarpıcı iddialar ortaya attı.
Ömer Güney'in örgütün Hollanda'daki eğitim kamplarından geçtiğini kaydeden Çürükkaya, "Güney, üç yarı eğitim devresinden geçmiş. Eğitim devresine katılan herkes eğitimi düzenleyen komiteye özgeçmiş raporunu vermek zorundadır. Eğitim bitince herkes bağlılık sözü verir, bunların çoğu yazılı olarak alınır. Şimdi soruyorum: Güney'in özgeçmiş raporu nerededir?" Eğitim sonrası herkesin örgütün Avrupa koordinatörünün bilgisi dâhilinde görev dağıtımının yapıldığı belirten Çürükkaya, "Güney, Paris'e hangi görevle yollandı. Onun verdiği özeleştiri raporu niye açıklanmıyor?" diye sorarken Güney'in birlikte olduğu Güler Aydın adlı kadının da kuşkulu olduğunu hatırlattı.
Paris savcısının suskunluğunu koruduğunu vurgulayan Çürükkaya "Asıl araştırmayı yapması gereken örgüttür" dedi ve şunları dile getirdi: "Örgütün araştırma yaptığı duyuldu. Ama korkarız ki araştırmayı yapacak olan komisyonun başına Ömer Güney gibi başka biri getirilmiştir. Suçluyu araştırma komisyonunun başına suçlunun suç ortağı atanırsa, suçlu bulunmaz. Öldüren de öldürülenler de "biji serok apo" sloganı atacak kadar "APO'cu" olunca karanlık aydınlanmaz." "Doğru dürüst bir örgüt olmuş olsaydı, Ömer Güney'in ne zaman, nasıl kendilerine geldiğini, kimlerle birlikte kaldığını, örgüt içinde hangi görevleri üslendiğini" rahatlıkla ortaya koyabilecekti" diyen Çürükkaya, "Bunu iradesi olan bir örgüt kolayca yapabilir ama içten kuşatılmış bir örgüt yapamaz" şeklindeki görüşleri dile getirdi. Çürükkaya, "Sakine Cansız'ın özel eşyalarının bulunduğu çantanın da kayıp olduğunu ve bunu cinayeti işleyenler tarafından götürülmüş olabileceğini de söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...