'Kesin sonuçların kısa sürede açıklanması için kanun güncellenmeli'

/ Kaynak: AA
'Kesin sonuçların kısa sürede açıklanması için kanun güncellenmeli'

POLİTİKA Haberleri  / AA

YSK temsilcisi Malkoç, kesin sonuçların daha kısa sürede açıklanması için 298 sayılı seçim kanununun güncellenmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Şeref Malkoç, milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların daha kısa sürede açıklanması için seçim kanununun güncellenmesi gerektiğini söyledi.


Seçim sonuçlarına itiraz sürecinin uzunluğu tartışma konusu oldu. İlgili kanunda, milletvekili genel seçimi sonuçlarına yapılacak itirazların 11-12 günde tamamlanması ve kesin seçim sonuçlarının bu sürenin sonunda açıklanması öngörülüyor.


Kanun'un 1961'de yürürlüğe girdiği dikkate alındığında, 11-12 günlük itiraz sürecinin bugünün teknolojisi karşısında uzun olduğu ve hükümetin kurulmasını geciktirdiği değerlendiriliyor.


Malkoç, konuya ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 1960 darbesinden sonra yapıldığına, aradan 50 yılı aşkın zaman geçtiğine işaret etti.


Söz konusu kanunun güncel şartlarına göre yeniden ele alınması gerektiğini belirten Malkoç,"1961 yılında ne ulaşım ne iletişim bugünkü gibiydi. Kesin seçim sonuçlarının en kısa zamanda açıklanması için itiraz sürelerinin de gözden geçirilmesi lazım. Bu kanun yapıldığında seçim sonuçları belki 3 günde alınıyordu, şimdi 3 saatte alınıyor. YSK'ya da 

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...