75 kişilik MKYK 50’ye indirilecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
75 kişilik MKYK 50’ye indirilecek

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

7 Ekim’deki AK Parti olağanüstü kongresinde yedeklerle birlikte sayısı 110’a ulaşan MKYK’nın yapısının değiştirileceği belirtiliyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti’de 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongre hazırlıkları sürerken, yedeklerle birlikte sayısı 110’a ulaşan MKYK’nın yapısının değiştirilmesi gündeme geldi. Geçmişte olduğu gibi sayının 50’ye düşürülmesi, yeni MKYK’nın yedeklerle birlikte 75 kişiden oluşması tartışılıyor.

AK Parti kurmayları, sayının fazla olması sebebiyle MKYK toplantılarının geçmişteki gibi verimli olmadığını, istenen istişarelerinin yapılamadığını, bu nedenle daha az sayıda üyenin yer almasını tartıştıklarını kaydetti. AK Parti’nin 2021 yılındaki kongresinde tüzükte değişiklik yapılarak MKYK’nın asil üye sayısı 75’e, yedek sayısı ise 35’e çıkarılmıştı. 7 Ekim’deki kongrede tüzük değişikliği yapılarak bu sayının yedeklerle birlikte geçmişteki gibi 75’e indirileceği belirtiliyor. Partinin tüzüğünde yapılacak bazı değişiklikler için de bir komisyon oluşturuldu. Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığındaki komisyon da, tüzük değişiklikleri konusunda çalışma yapıyor.

VİTRİN DEĞİŞECEK

Mevcut üyelerin yüzde 60’tan fazlasının değiştirilmesinin planlandığı belirtilirken, partinin en yetkili karar organı olan MKYK’ya bu kez milletvekillerinden çok fazla isim alınmayacağı ifade ediliyor. Ayrıca MKYK’ya alınacak isimler üzerinde çalışma yapmakla görevlendirilen Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Genel Sekreter Fatih Şahin’in oluşturdukları isim havuzunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundukları öğrenildi. Üç dönem kuralına takılarak Meclis dışında kalan bazı eski milletvekillerinin de MKYK’ya alınabileceği belirtiliyor.

SEÇİMLER OLACAK

AK Parti’nin kongresinin tamamlanması ve partinin yeni vitrinin oluşmasından sonra yerel seçimler konusundaki çalışmalara da hız verilecek. Kasım ayı sonuna kadar belediye başkan adaylarının belirleneceği, aday tanıtımının Aralık ortasında yapılacağı ve Ocak başından itibaren de tüm Türkiye’de seçim kampanyasının başlatılacağı belirtiliyor. AK Parti şu ana kadar başta Ankara ve İstanbul olmak özellikle büyükşehirlerde seçime hangi isimlerle girileceği netleşmedi. Kulislerde İstanbul için bazı ilçe belediye başkanlarının yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu’nun da adı geçiyor.

CUMHURİYETİN YÜZ AKI

AK Parti’nin kongresine siyasi partilerin yanı sıra, büyükelçiler, yurt dışındaki siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri de davet edilecek. Kongrede kullanılacak ‘Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı’ sloganının da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tercih edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...