Cumhur, adaylar için masaya oturuyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhur, adaylar için masaya oturuyor

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

81 il ve 922 ilçenin profili çıkarılacak. Bölgede hangi parti güçlü ise o partinin adayı desteklenecek. Partizan başkanlar aday gösterilmeyecek. Beldelere kadar iş birliği yapılacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhur İttifakı’nda yerel seçim stratejisi netleşiyor. AK Parti’den 3, MHP’den 2 isim 7 Ekim’de yapılacak AK Parti Olağan Kongresi sonrası masaya oturacak. 

MHP, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız ve Yerel Yönetimler Başkanı Sadir Durmaz’ı, AK Parti ise Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ortak çalışma grubu için görevlendirdi. Ortak çalışma grubu 81 il ve 922 ilçenin profilini çıkaracak. Öncelik 30 büyükşehre verilecek. Büyükşehirlerde AK Parti ve MHP’nin ortak adayının, kararsız seçmenden çok CHP ve İyi Parti seçmenine hitap edecek profilde olmasına özen gösterilecek. Strateji, CHP’li büyükşehir belediyelerinin, lokal bazdaki sorunları dahi çözmekte yetersiz kaldığının anlatılması üzerine kurulacak.

HER İLE FARKLI STRATEJİ

Daha sonra diğer 51 il için çalışma başlatılacak. Her il için farklı strateji geliştirilecek. Geçmiş seçimlere yönelik analiz çalışmaları yapılarak, geçmişteki hatalar tekrarlanmayacak. Beldelere varıncaya kadar ittifak yapılması ve adayların da bu çerçevede belirlenmesi için çalışma yürütülecek. İl, ilçe ve beldede güçlü olan Cumhur İttifakı adayının desteklenmesi üzerinde durulacak. MHP’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’nin, AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde AK Parti’nin adayı desteklenecek.

KUCAKLAYICI İSİMLER

Ilımlı adaylar ön planda olacak. Partizan ve kutuplaştırıcı söylemlere sahip kişiler aday gösterilmeyecek. İllerde adaylık için ilçe belediye başkanlarına öncelik verilecek, muhalif seçmene de hitap eden adaylar çıkarılacak.

‘YEREL’ HASSASİYETİ 

Çalışma sonrası oluşturulan raporlar liderlere sunulacak. Liderler, diğer partilerin aday profiline göre çalışmaya son şeklini verecek. Teşkilatlar ise çalışma öncesi ve sonrasında sahada nabız yoklayacak. Cumhur İttifakı teşkilatları, yerel aktörlerle sürekli temas hâlinde olacak, vatandaşın istek ve tavsiyelerini genel merkezlere iletecek. Gelen raporlar doğrultusunda doğru aday belirlenecek.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...