AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: 6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: 6284 sayılı  kanun kırmızı çizgimizdir

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi ile bir görüşme yapmış, bu görüşmede Yeniden Refah Partisi'nin kadına şiddet yasasında da değişikliğe gidilmesini öngören 30 maddelik bir listeyi AK Parti'ye sunduğu iddia edilmişti. İddiaları yalanlayan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu konunun iki parti arasındaki görüşmede gündeme gelmediğini belirterek, "6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir." dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etmiş, bu ziyaret ittifak görüşmelerine yorumlanmıştı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın görüşmede Cumhur İttifakı'na katılmak için taleplerinin yer aldığı bir listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine, "hiçbir problem yok" cevabı verildiği iddia edilmişti. Binali Yıldırım ise "Sadece nezaket ziyareti yaptık, bu konuları hiç konuşmadık" açıklamasında bulunmuştu. 

TBMM Genel Kurulu'nda konuyu bir kez daha gündeme getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Yeniden Refah Partisinin, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin AK Parti tarafından kabul edildiği" iddiasına ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den açıklama yapmasını istedi.

'BU KONU HİÇ GÜNDEME GELMEDİ'

Zengin soruyu, "Sayın Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.' 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir." sözleriyle cevapladı. .

ÖZEL'E 'SAADET PARTİSİ' GÖNDERMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, CHP'li Özel'in, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkındaki sorusuna şu cevabı verdi:

"Yeniden Refah Partisinin açıklamalarını, birinci elden bu konuşmaya şahit olan Sayın Bakanımdan, Sayın Başbakanımızdan ve şu andaki Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım Beyefendi'den öğrenmek istedim. Çünkü konuşmayı dinlediğim zaman böyle bir konuşmanın olamayacağını düşündüm. Kendisi, bu ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu, böyle bir konunun hiç gündeme gelmediğini, hiç konuşulmadığını ifade etti. Bu konu muhakkak suretle Yeniden Refah Partisinin gündemindedir, aynen Saadet Partisinin gündeminde olduğu gibi. Saadet Partisi de defaatle İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasıyla alakalı, 6284 ile alakalı görüşlerini çokça kamuoyuyla paylaştı. Yeniden Refah Partisinin görüşüdür. Sayın Bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.' 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK'lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir."

Kadın meselesi üzerinden ayrışmayı sorunlu bulduğunu ifade eden Zengin, Türkiye'de kadınların problemlerinin çözümü için ortaklaşılması gereken yerin Meclis olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...