Ömer Çelik'ten PKK'ya göz yuman İsveç savcısına tepki: Bu çifte standart kabul edilemez

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan terör örgütü PKK'nın alçak eylemine soruşturma başlatmayan İsveç makamlarına sert tepki göstererek, "Yapılanın ifade özgürlüğüyle alakası yok. Savcının açıklamaları kabul edilemez. İsveç terörle mücadele yasasını gözden geçirmeli" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, konuşmasına İsveç'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan hakarete değinerek başladı.  

İSVEÇ'TEKİ SKANDAL GÖSTERİ

İsveç savcısının, PKK eylemi için 'soruşturmaya gerek yok' kararına tepki gösteren Ömer Çelik "Böylesine çirkin eylem ifade hürriyeti olarak kabul edilemez. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, bu eylemi, ülkesinin NATO'ya üyeliğine engel olmak için düzenlenen bir sabotaj olarak yorumladı. İsveç'teki savcı ise PKK yandaşlarının cezalandırılmayacağını, hakaret davası olarak ele alınabileceğini söylemiş. Bundan şu sonuç çıkıyor; İsveç terör yandaşı olarak kendini konumlandırır. İsveç, yasasını buna göre düzenlemeli, terörle mücadelesini gözden geçirmeli. İsveç'te terör gruplarının birer hafta arayla 15 tane eylem yaptığını, bir Avrupa Birliği (AB) ülkesi başkanı ya da başbakanının maketinin asıldığını düşünün. Bu hafta Almanya'yla, haftaya Hollanda'yla ilgili... Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İsveç'in buna dönük tepkisi ne olur? Tablo açıktır, çifte standart açıktır. Bu hiçbir yerde kabul edilemez, Türkiye Cumhuriyeti de bunu kabul etmez" dedi. Çelik, muhalefet partililerinin, Türkiye'nin değerlerine dönük bu eylemi kınamalarına da teşekkür etti.

6'LI MASADA 'YETKİ' KAVGASI

Sözcü Ömer Çelik, '6'lı Masa'ya da çattı. Muhalefetin yaptığının antisiyaset olduğunu savunan Çelik "Bu son tartışmalardan önce bir anayasa taslağı hazırlamışlardı. Bu taslakta, halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının hiçbir şeye karışmayacağı belirtiliyor. Bu model demokrasimizi felç eder. Bu model demokratik değil, bir politbüro modeli. Diyorlar ki 'Bir cumhurbaşkanı olacak, 6 kişinin onayını almadan siyasi karar veremeyecek.' Peki, cumhurbaşkanı bunu yapmazsa ne olur? Mutabakat bozulur, seçime gidilir. Bu 6'lı eş başkanlığı sistemidir, cumhurbaşkanıyla birlikte 7'li eş başkanlık sistemi olur. Bu yaklaşım siyasi bir paralel yapı ortaya çıkarır. Buradan demokratik bir şey çıkmaz. Buradan güçlendirilmiş bir parlamenter sistem de çıkmıyor. Bu tablo, demokrasimizi felç edecek ve büyük devlet krizleri ortaya çıkaracak bir yaklaşımdır" değerlendirmesinde bulundu.

EYT DÜZENLEMESİNDE SON DURUM 

Ömer Çelik'in konuşmasından diğer satı başları da şöyle:  EYT konusu ile ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı. Meclis'in kendi çalışma sistemi içerisinde çalışmalar devam edecek. Hiçbir gecikme olmadan, seçimler bekleniyor gibi bir şey söz konusu değil. Herkes müsterih olsun. Şubat veya en geç martta tamamlanmış olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TARİHİ

Seçim tarihini biraz geriye çekebiliriz. Ancak bu erken seçim anlamına gelmez. Tarihler çalışılıyor, somutlaştırdığımız zaman kamuoyu ile paylaşılacak.

'KOMUTANLARIN ALKIŞLAMASI' POLEMİĞİ

CHP yandaşı olarak kalemini kullananlar, açıklamamızın bir bölümünü alıyor. Bu kurumsallaşmaya başladı. Net bir şey söylüyoruz. Anlamak istemeyenler anlamamaya devam ediyor. Vesayet sistemi orduyu da yargıyı da yıpratıyordu. Türkiye'de askerin siyaset üzerindeki vesayeti en çok konuşulan konuydu. Bizim hedefimiz, siyaset ve asker arasında anayasal bir çerçevede ilişki olması. Demokrasiye bağlı hareket eden bir ordu CHP yönetimini rahatsız ediyor. 'Biz değiştik' diyor Kılıçdaroğlu. Orduya 'satılmış' diyenler sizin milletvekillerinizdi. Milletvekilliği yapan birisi ordu siyasete etki etmediği için eleştirmişti. Tabii bütün kurumları eleştirebilirsiniz ama çıkıp da komuta kademesine 'Ortadoğu'daki bol apoletli generaller' derseniz, bu eleştiri olmaz. Biz bu hakareti yaptırmayız.

BABACAN'IN İHA-SİHA AÇIKLAMASI

İHA-SİHA, Türkiye'nin milli güvenliği açısından lehimize oyun değiştirdi. Bununla gurur duyuyoruz. Ne kadar kuvvetli kazanımların ortaya çıktığını gösterdi. Kaynaklar sadece ona aktarılıyor diyorlar. Ama böyle bir tekellik söz konusu değil. Faydalandıkları kaynaklar diğer şirketlerin faydalandıkları kaynaklar. Cumhurbaşkanımızla akrabalıkları üzerine yapılan açıklamalar çok daha başka bir konu. Diğer şirketlerin adı da belli. Bunu neden söylersiniz? Bu çok yanlış bir şey. Bu Türkiye'nin milli kazanımıdır ve tüm dünyada da takdir edilmektedir. Bunlar barışı koruma misyonundan dolayı Türkiye teşekkür almıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu AK Parti'nin değil, Türkiye'nin kazanımı. Bunun yakınlıkla alakası yok. Türkiye'de zaten rekabete açık, dünya ile rekabet ediyor. Dünyada da öz kaynakları ile rekabet eden bir şirket yok. Baykar öz kaynakları ile yapıyor, yalnızca herkesin faydalandığı kalemleri kullanıyor. Bir kere daha bu kazanımları ülkemizde gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Kızılelma'yı da diğerlerini heyecanla bekliyoruz.

TÜRKİYE SURİYE'DE İŞGALCİ DEĞİLDİR

Süreç devam ediyor, çalışmalar tamamlandığı zaman Dışişleri Bakanları da bir araya gelecek. Suriye için tehdit terör örgütleridir. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünü en güçlü şekilde savunuyor. Türkiye o terör örgütleri Suriye içinde yerleşip Türkiye'yi tehdit ettiği zaman müdahale etmiştir. Yapılması gereken hem siyasi müzakerelere devam etmek hem de Suriye'deki terör örgütlerine karşı mücadele etmektir. Türkiye orada işgalci değildir.

HÜDA-PAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Cumhur ittifakı, milletimiz için ortaya çıkmış bir iradedir. Hem Cumurbaşkanı'mız hem Devlet Bahçeli açıklamalarını yapmışlardır. HÜDA-PAR ile de arkadaşlarımız görüşüyoruz, görüşmeler gayet olumlu devam etmektedir.



.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...