AK Parti sinyali verdi: Referandum yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AK Parti sinyali verdi: Referandum yolda

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı referandum için sinyali verdi. Yazıcı, yeni yapılacak anayasanın, Meclis'te 400 ve üzeri bir sayıyla kabul edilse dahi referandumla milletin onayından geçmesi gerektiğini söyledi. 

Yazıcı, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruları cevapladı. Milletin, anayasa yapma hakkını kullanabilmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, "yeni anayasa" için sözlerine şöyle devam etti

Siyaset yapanlar, siyasi aktörler de milletin bu hakkını kullanmasına imkan sağlayacak bir alan, bir zemin oluşturmalı. Anayasa'nın Meclis'ten geçmesi sayısal verilere bağlı. Bu sayısal veriler itibarıyla da Cumhur İttifakı tek başına yeterli değil. Mutlaka diğer partilerin desteğini alması lazım.

Referandum düzeyinde olursa 360, referandumsuz sınır 400 ve üzeri. Ama bir anayasa değişikliğinin, baştan sona bir anayasa yazımının, referanduma götürülmeden yürürlüğe konulması düşünülemez. Mutlaka referanduma gitmesi gerekiyor. Arzu ederiz 400'e çıksın, ama yine referanduma gitsin, ihtiyari referanduma gitsin. A'dan Z'ye yazılmış yeni bir anayasanın mutlaka referanduma götürülüp, milletin onayından geçmesi lazım. Çünkü o hak millete ait, milletin onu kullanması lazım...

Yazıcı, yeni anayasa taslak metninde madde sayısının 100'ün üzerinde olduğunu vurguladı. AK Parti'li Yazıcı, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili açıklamalara ilişkin ise "İlk 4 maddeyle hiç kimsenin sorunu yok ki" dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...