Altılı Masa'da yüksek gerilim

- Güncelleme:
Altılı Masa'da yüksek gerilim

Politika Haberleri

Altılı Masa’nın Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaştığı öne sürüldü. CHP’liler, kutlama yaparken, İYİ Parti cephesinden ‘mutabakat yok’ mesajı geldi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Uzun süredir kamuoyunda “Neden aday belirlenmiyor?” eleştirisiyle karşı karşıya kalan Altılı Masa dünkü toplantısında nihayet ortak adayda uzlaştığını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki dünkü toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

12’nci kez bir araya gelen Altılı Masa liderleri, dün saat 14.00’da başlayan ve 5 buçuk saat süren toplantının ardından 13’üncü Cumhurbaşkanı adayının ismi konusunda uzaklaştıklarını açıkladı. Millet İttifakı’ndan yapılan ortak açıklamada, “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” denildi.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞA YAKIN

Bu arada, toplantıda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği, diğer 5 partinin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinde uzlaştığı iddia edildi. Bunun üzerine İYİ Parti lideri Akşener’in de Millet İttifakı ortaklarından, yarın (Cumartesi) partisinin Genel İdare Kurulunu (GİK) toplayarak ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ ismini kurmaylarına danışmak için müsaade istediği belirtildi. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini olağanüstü topladı. Açıklamanın ardından CHP’li vekiller ve Parti Meclis Üyeleri Kılıçdaroğlu’na ait video paylaşarak ‘Başlıyoruz’ mesajı verdi.

İYİ PARTİ CEPHESİ RAHATSIZ

CHP’lilerin paylaşımlarının ardından İYİ Parti cephesinden kriz çıkaracak paylaşımlar geldi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Millet 5’ten büyüktür.” açıklamasında bulundu. Dikbayır “Millet 5’ten büyüktür” paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

APOLETLERDEN VAZGEÇ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun da ‘apolet’ göndermesinde bulunarak “Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de “Apoletlerini sök dedik sana…” ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu’na göndermede bulundu. İYİ Parti lideri Akşener, geçtiğimiz Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu’na apoletli mesaj vererek “Önümüzdeki bu ateşten imtihanı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum: Bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Ve kimse unutmasın; bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Sahici bir mücadele için önce kendinle barışmak gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir.” şeklinde konuşmuştu.

USTA: MUTABAKATA VARILMADI

İYİ Parti’de milletvekilleri, divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulların görüşmeler yaptığı belirtilirken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı bir canlı yayın programında Altılı Masa’nın yayınladığı ortak bildiriyi  değerlendirdi. Erhan Usta, “İsimler konuşuldu ancak bir isim üzerinde mutabakata varılmadı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...