Anayasa değişikliğine kapıyı kapatan CHP’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Dürüst değiller

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anayasa değişikliğine kapıyı kapatan CHP’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Dürüst değiller

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kanun teklifine anayasa ile güvence altına alalım önerisinde bulundu. CHP milletvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından Erdoğan’ın sözlerine cevap verdi. Gazetecilerin bu gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormasının ardından, "Olacağı buydu, dürüst değil bunlar" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasama yılının ilk grup toplantısında CHP’nin başörtüsü kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğluna çağrıda bulunarak yeni anayasa teklifinde bulundu. Erdoğan, “Diyor ki bu konuda kanun teklifi çıkaralım. Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Biz daha öte bir teklif edelim. Eğer dürüstten, samimiysen, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı bugün veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalar hızlıca hazırlanacak ve önümüze getirecekler” ifadelerini kullandı.

CHP'DEN ANAYASA TEKLİFİNE İLK CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AK Parti'de rahatsızlık oluşturdu. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: DÜRÜST DEĞİLLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te grup toplantısı çıkışında gazetecilerin CHP milletvekili Özgür Özel'in anayasa teklifine' hayır' cevabı verdiğini iletmesi üzerine "Olacağı buydu, dürüst değil bunlar" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...