Babacan’dan çok konuşulacak seçim itirafları! CHP’ye sert çıkış: Kazanması mümkün mü?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Babacan’dan çok konuşulacak seçim itirafları! CHP’ye sert çıkış: Kazanması mümkün mü?

POLİTİKA Haberleri

Katıldığı canlı yayın programında çok konuşulacak açıklamalara imza atan DEVA Partisi lideri Babacan, ortak liste eleştirileri üzerinden CHP’ye yüklendi. 6’lı masa ortaklarından Babacan, "CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu’nun 2. tur öncesi yaptıklarını da sert bir dille eleştiren Babacan’ın seçim itirafı da oldukça dikkat çekti.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri bir kez daha Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sona erdi.

Seçim sonuçlarının ardından muhalefette sert tartışma ve karşılıklı ağır suçlamalar gündeme gelirken CHP ile ortak liste yaparak Meclis’e 15 vekil gönderen Ali Babacan’ın DEVA Partisi özellikle ana muhalefet kanadında büyük tepkilere yol açtı.

BABACAN'DAM CHP'YE SERT ÇIKIŞ

Babacan daha önce “15 vekil anamızın ak sütü kadar helal” açıklaması yaptı ancak bu kez daha sert bir üslupla eleştirilere cevap verdi.

Babacan, "CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Babacan ayrıca "Biz 6 partinin uyum içinde ülkeyi yönetebileceği güvenini halkın çoğunluğuna veremedik" şeklinde itirafta bulundu.

ÇOK KONUŞULACAK İTİRAFLAR

Habertürk’te yer alan habere göre; 6’lı masa ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayın programda seçime ilişkin itiraflarda bulundu.

“KAZANMASI MÜMKÜN MÜ?”

Ortak liste üzerinden gelen eleştirilere cevap veren Babacan,  “O sesi çıkanlara şunu soruyorum; CHP kendi başına bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçimi kazanması mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi..." değerlendirmesi yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA 28 MAYIS ELEŞTİRİSİ

İsim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. tur seçimi öncesi tutumlarını eleştiren Babacan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs arasındaki söylem değişikliğini biz kaygıyla takip ettik. Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı.” dedi.

“ÖZDAĞ’LA YAPILAN MUTABAKATA ÜZÜLDÜM”

Geçtiğimiz haftalarda Zafer Partisi lideri Özdağ’ın açıkladığı ve muhalefeti karıştıran gizli mutabakata da değinen Babacan, “Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm.” ifadelerini kullandı.

“PANİK HALİNDE YAPILMIŞ”

Bu konudaki eleştirilerini sürdüren Babacan, "Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat. Sayın Kılıçdaroğlu 2. tura giderken Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile temas etmesinin uygunluğunu masada bize sordu ve itiraz olmadı. Ben her zaman gizli anlaşma olmasına karşı çıktım.” şeklinde konuştu.

"GÜVEN OLUŞTURAMADIK"

Son olarak seçim yenilgisiyle ilgili itirafı oldukça dikkat çeken Babacan, "Biz 6 partinin uyum içinde ülkeyi yönetebileceği güvenini halkın çoğunluğuna veremedik. Maalesef o güveni oluşturamadık. Yazılı taahhütlerimizin ortak dilini oluşturamadık." şeklinde özeleştiri yaptı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...