Babacan'dan 'KAAN'a övgü: Savunmada atılan her adım kıymetli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Babacan'dan 'KAAN'a övgü: Savunmada atılan her adım kıymetli

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Birkaç gün önce gökyüzü ile buluşan yerli savaş uçağı 'KAAN'a DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan övgü dolu sözler geldi.

HABER MERKEZİ 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, aralarında Ankara Temsilcimiz Akif Bülbül’ün de yer aldığı medya yöneticilerini ağırladı, soruları cevapladı.

Türkiye’nin ilk yerli muharip savaş uçağı KAAN’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan şunları söyledi:

"Türkiye’nin uzay çalışmaları olsun, savunma, sanayi çalışmaları olsun burada atılan her adım kıymetlidir.

Kim bu konuda taş üstüne taş koyuyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Çünkü Türkiye’nin eksik ve geriden geldiği alanlardır. Bunlar daha erken yapılabilirdi. Eğer bizim öngördüğümüz hızla ekonomi büyüseydi yani biz biliyorsunuz 2011 yılında 2023 hedeflerini açıkladık. 2023’te 2 trilyon dolarlık ekonomi dedik. Bir trilyonda kaldı. 2023’te 500 milyar dolar ihracat dedik.

İhracat sahnesi bugünkü gibi değil. Savunma ve uzay sanayinde yaptığınız AR-GE yatırımı sadece o alana hizmet etmez. Oradaki bilgi oradaki elde ettikleriniz başka alanlara da uygulanabilir. O açıdan da kıymetlidir. Ancak şu var bu savunma projelerinin bazılarına çok basit bir satın alma ve ihale gözüyle de bakılıyor. Ha burada devletin büyük bir satın alması var. Burada devlet çok büyük harcama yapacak deyip oralarda süreç yanlış işletilebiliyor. Bunların da farkındayız. Ama sonuçta ortaya çıkan gerçekten milletimizin de hakkını temsil ettiği bir sonuçtur."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...