Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bahçeli'nin Pınarbaşı çıkışına Özel'den cevap: Tüm MHP'lilerin yaka silktiği..
Politika

Bahçeli'nin Pınarbaşı çıkışına Özel'den cevap: Tüm MHP'lilerin yaka silktiği..

Son Güncelleme: 04 Haziran, 2024 - 14:00
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bahçeli'nin Pınarbaşı çıkışına Özel'den cevap: Tüm MHP'lilerin yaka silktiği..
Fotoğraf BaşlığıBahçeli'nin Pinarbasi çikisina Özel'den cevap: Tüm MHP'lilerin yaka silktigi..

Pınarbaşı'ndaki seçim sonuçları CHP ve MHP arasında gerilime neden oldu. MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'e seçim sonuçları üzerinden sert tepki gösterdi. Bahçeli'ye cevap veren Özel, "Sayın Devlet Bahçeli’nin bugün kullandığı tüm ifadeleri, onları metne yazan ve kendi kusurlarını örtmeye çalışan tüm MHP’lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisini kusurlu görüyorum. Devlet Bey’in de canı sağ olsun" dedi. 

Kaydet
a- | +A

Bugün Meclis'te CHP ve MHP'nin parti grup toplantılarında sıcak anlar yaşandı. Geçtiğimiz pazar günü seçimlerin tekrarlandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi iki partiyi karşı karşıya getirdi.

Seçim zaferi sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "MHP'nin orada milletvekili (Baki Ersoy) önce orada terör estirdi. Hakimleri tehdit etti, küfürler etti. Olmadık şeyler oldu. Seçimler tekrar edildi. Ne oldu? Bugün kazandık" şeklindeki ifadelerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında sert cümlelerle yüklenmişti.

Bahçeli'ye cevap CHP'nin grup toplantısında geldi. Özel, metni yazanların yanı sıra iki isme dikkat çekip "Devlet Bey'in canı sağ olsun" dedi.

"MHP'LİLERE HÜRMETSİZLİĞİMİZ OLMAZ"

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

Pınarbaşı ne dedi? ‘Zorbalığa başkanımı yedirmem’ dedi. Şu kadarını söyleyeyim, elbette ki MHP için kritik önemdeki bir yer. Şundan bütün MHP’liler emin olsun, Alparslan Türkeş’in memleketini CHP kazandı diye bizim MHP’lilere bir hürmetsizliğimiz olmaz.

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

Alparslan Türkeş’e saygı duyan ve onun memleketinde olan herkes bilsin ki sizin hukukunuz önce bana, sonra da Deniz Yağan'a emanettir. Hiçbir saygısızlık, hiçbir eksiklik olmaz. CHP siyasette gerilimden beslenen bir parti değildir. Kim olursa olsun, eski dosttan düşman olmaz, siyasi rakipleri düşman bilmeyiz.

"O İKİSİNİ KUSURLU BULUYORUM"

Kaba kuvvete sarılmaz, demokrasiden ayrılmayız. Birileri mevcudiyetini koruyacak diye, CHP’yle çatışmak istiyorlarsa, adı kim olursa olsun asla o çatışmanın parçası olmayız. Sayın Devlet Bahçeli’nin bugün kullandığı tüm ifadeleri, onları metne yazan ve kendi kusurlarını örtmeye çalışan tüm MHP’lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisini kusurlu görüyorum. Devlet Bey’in de canı sağ olsun.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Yumuşama kisvesi altında lafla peynir gemisi yüzdürenlerin ne yapacağı ayrıca ele alınmalıdır. MHP, başkalarının gündeminde konu mankeni değil, kendi gündemini inşa ve ihya etmede mahir ve muvaffakiyet sahibidir. Milliyetçi fikriyatın bıçkın zekasıyla demokratik faziletin birikimli zenginliği bizim anlayışımızda terekküp ve temerküz etmiştir. Nitekim milliyetçilik ile demokrasinin ikiz kardeş olması şöyle dursun, bir yüzün iki yanağı, bir köprünün iki yanı, bir kürenin iki yarısı olduğu alenen ortadadır. Fakat sözde demokrat, özde demagog olanların bu gerçeğin hakkını bırakınız teslim etmelerini bilakis algılamaları ve anlamaları için kırk fırın ekmek yemeleri bile faydasızdır.

BAKMADAN GEÇME
MHP lideri Bahçeli: Ülkücü katillerini unutmadık!
HABER
MHP lideri Bahçeli: Ülkücü katillerini unutmadık!

CHP Genel Başkanı'nın, yenilenen Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçiminin hitamında MHP'ye ve Kayseri Milletvekilimize karşı sergilediği nezaketsiz ve sevimsiz tutum yakışıksız olduğu kadar mesnetsiz ve temelsizdir. MHP, 31 Mart 2024'te yapılan Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlüklerin ve hukuksuzlukların olduğunu iddia etmiş, bu iddianın ispatıyla da seçimin tekrarı kararlaştırılmıştır. Kayseri Milletvekilimizin terör estirdiğini, küfürler eşliğinde önüne geleni tehdit ettiğini söyleyen CHP Genel Başkanı müfteriliğine yeni bir halka eklemiştir.

"VAZO GİBİ TUTTUĞU DEM'LİLERE BAKSIN"

Bu şahsın ağzından çıkacak sözler bunlar mı olmalıydı? Bir parti genel başkanı değerlendirmesini bu çerçevede mi yapmalıydı?

MHP'nin herhangi bir milletvekili veya teşkilat mensubunu terörle ilişkilendirmek sadece ağır bir bühtan değil, aynı zamanda yumuşama pozları veren bir zatın edepsiz beyanatı ve eşik tanımayan hezeyanıdır. CHP Genel Başkanı, terör ve terörist görmek hususunda önüne geçemediği bir merak içindeyse bize değil, yanı başında vazo gibi tuttuğu, kol kola girdiği, emel ve hedef birlikteliği içinde olduğu DEM'li bölücülere bakması en doğru ve doğal tercih olacaktır. Bize küstahça üslup hatırlatması yapan bu şahsın, önce kendi ağzını yıkaması, diline hakim olması, hırs bürümüş gözüne bizi kestirmekten derhal dönüş yapması ikazen tavsiyemdir. Parti yöneticilerimizi ve milletvekillerimizi doğrudan hedef alan, yalan ve yanlışlarla dolu iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı'nın yolu yol değildir, sözleri itibarlı ve isabetli değildir.

"TOKAT ATANIN ELİNİ KIRARIZ"

Kendisi her şeyi yapacak, aklına her eseni söyleyecek, her filmin içinde başrole talip olacak, sonra da normalleşmeden ve yumuşamadan bahis açacak... Diyorum ki; bu terazi o sıkleti çekmez, yumuşakça duruş Milliyetçi Hareket Partisi'yle bağdaşmaz, asla da yakışmaz. Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz. Ya aynısıyla cevap veririz ya da uzanan o eli kırıp atarız. Bazıları söz konusu dümen çevirmek olunca hemen kaptan kesiliyor. Bilmiyorlar ki dümenciliğin sonu aylaklık ve ayakçılıktır.

Kendilerini hiçbir zaman yüksekte görmediklerini, sadece siyasi müflislerin ve ikiyüzlülerin seviyesine inmediklerini ve inmeyi de hiç akıllarından geçirmediklerini ifade eden Bahçeli, "Öylelerini tanıdık ki biraz adam ol diyeceğimiz ilk anda yutkunduk ve vazgeçtik. Çünkü onlardan imkansızı istemenin boşuna bir heves olduğunu defalarca gördük ve şahit olduk. Dünya alemin derdi biz olmuşuz, anlaşılan alayına külahlarını ters giydirmiş, uykuyu da haram etmişsiz. Allah'ın izniyle buna devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: ÇAĞLA ÇAĞLAR
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 04 Haziran, 2024 - 14:00
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Sadettin Saran'dan sonrasını işaret etti! Cem Küçük: Büyük bir isim daha var
    Sadettin Saran'dan sonrasını işaret etti!
    Kaydet
  • 2
    Tel Aviv, Türkiye gerçeğini itiraf etti!
    Tel Aviv, Türkiye gerçeğini itiraf etti!
    Kaydet
  • 3
    Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci arasında geçtiği iddia edilen konuşma: Esrar var mı?
    Saran’dan Cebeci'ye ‘Esrar var mı?’ mesajı
    Kaydet
  • 4
    Eskişehir su kesintisi programı! Eskişehir'de su kesintisi ne zaman bitecek, sular saat kaçta gelecek?
    Eskişehir'de su kesintisi ne zaman bitecek, sular ...
    Kaydet
  • 5
    Güllü'nün kızı Tuğyan cezaevinden ilk kez konuştu!
    Güllü'nün kızı Tuğyan cezaevinden ilk kez konuştu!...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Zirve yoklaması
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Savaş hazırlığı…
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Teröre karşı net mesaj: Ya dağıl, ya yok ol!..
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Piyasada ‘bekle-gör’
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Cehalet bağırır, bilgelik susar…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Akıncı İHA’lar sahada oyunu değiştirdi: Afrika basını
    Akıncı İHA’lar sahada oyunu değiştirdi: Afrika basını "Türkiye, Çin’in tahtını sarsıyor" diye duyurdu
    Kaydet
  • Yılbaşına günler kala kar sürprizi
    Yılbaşına günler kala kar sürprizi
    Kaydet
  • Tedesco'dan Saran sözleri: Hepimiz şoke olduk
    Tedesco'dan Saran sözleri: Hepimiz şoke olduk
    Kaydet
  • Bu gezegende elmas yağıyor! NASA duyurdu
    Bu gezegende elmas yağıyor! NASA duyurdu
    Kaydet
  • Seyyid Ahmet Arvasi yâd ediliyor
    Seyyid Ahmet Arvasi yâd ediliyor
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Barış Yarkadaş'tan dikkat çeken Sadettin Saran önerisi: Fenerbahçe başkanlığından affını istemesi lazım
Barış Yarkadaş'tan dikkat çeken Sadettin Saran önerisi
Kaydet
Motosikleti yatarak kullandı, 63 bin lira ceza yedi
Yatarak motosiklet kullanan ehliyetsiz sürücüye ceza!
Kaydet
Ölüm yorgunu! 2 yılda tek başına 18 bin kişiyi defnetti
2 yılda tek başına 18 bin kişiyi defnetti
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası