Bakan Şimşek 2023'te en çok kaynak aktarılan şehirleri açıkladı: "Üçü de muhalefetin elinde, bahaneleri yok"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Şimşek 2023'te en çok kaynak aktarılan şehirleri açıkladı: "Üçü de muhalefetin elinde, bahaneleri yok"

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile ‘Bereketli Toprakların Mirası: Güneydoğu Sofrası' programında katıldı. Murat Kurum, CHP lideri Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' sözlerine cevap verirken, Bakan Şimşek, 2023'te en çok CHP'li belediyelere kaynak aktarıldığını söyledi. Bakan Şimşek, "En çok kaynak İstanbul'a Ankara'ya gitmiş, İzmir'e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bizde ayrımcılık yok." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla ‘Bereketli Toprakların Mirası: Güneydoğu Sofrası' programında katıldı. Bakan Şimşek burada 2023 yılında en çok yardım yapılan büyükşehir belediyelerini açıkladı.

EN ÇOK KAYNAK İSTANBUL'A BİZDE AYRIMCILIK YOK 

Hükümet olarak İstanbul'un altyapısına yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Şimşek, muhalefetin hiçbir bahanesi olmadığını çünkü kendilerinin Ankara'dan parayı, kaynağı adil ve kurala dayalı bir şekilde gönderdiklerini vurguladı.

Bakan Şimşek 2023'te en çok kaynak aktarılan şehirleri açıkladı:

2023 yılında en çok paranın, en çok kaynağın İBB'ye gittiğini bildiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Ankara'ya gitmiş, İzmir'e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Biz bütçeden belediyelere parayı, kurala dayalı olarak, formüle dayalı olarak, adil bir şekilde gönderdik. Eğer hizmet yoksa demek ki sorun başkadır. Dolayısıyla çok net bir şekilde biz yerel yönetimlere güçlü kaynak aktarıyoruz. Niçin? Oradaki hemşehrilerimize hizmet için aktarıyoruz, eser için aktarıyoruz, yatırım için aktarıyoruz. Bu kaynakların doğru kullanılması çok değerlidir."

ENFLASYON TEKRAR TEK HANEYE İNCEK

Enflasyonu tekrar tek haneye indireceklerini vurgulayan Şimşek, "Çünkü biz, imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak. Bu program sayesinde sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a işaret ederek, "Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024'te, 2025'te ve 2026'da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin." diye konuştu.Bakan Şimşek 2023'te en çok kaynak aktarılan şehirleri açıkladı:

KURUM'DAN ÖZEL'İN BEDELLİ ASKERLİK SÖZLERİNE TEPKİ

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ise İstanbul'a yönelik projelerinden bahsederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘bedelli askerlik’ ile ilgili söylemlerine eleştiride bulundu. Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Efendi, sen kimsin ki; 650 bin gencimizin, ailelerinin, sevdiklerinin vatan sevgisini sorguluyorsun. Onları vatana ihanetle, vatanı sevmemekle suçluyorsun? Sen kimsin ki; bu pırıl pırıl gençlerimize böyle bir ithamda bulunuyorsun. Acaba senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sana bu yetkiyi kim veriyor?

Bakan Şimşek 2023'te en çok kaynak aktarılan şehirleri açıkladı:

Deprem üzerinden kirli bir siyaseti üreten sen değil misin? Şehit cenazesinde kahkahalar atan sen değil misin? Bu millet senin ne olduğunu, kim olduğunu çok iyi biliyor. Milletimizin arasına nifak tohumları ekmene asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

İşte vatan sevdalısı Doğu ve Güneydoğu sofrasından Özgür Efendi’ye sesleniyorum. Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına, kimse yafta vuramaz. Hele hele şehidimizin cenazesinde kahkahalar atanlar bu konuda tek bir kelime edemez. Hiç merak etme bu milletin evlatları, gençleri sana gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta verecek" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...