CHP, Özel’in memleketinde seçime giremeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP, Özel’in memleketinde seçime giremeyecek

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde aday listeleri zamanında teslim edilmediği için seçime giremeyecek.

HABER MERKEZİ ANKARA

Aday belirleme sürecinde birçok tartışmaya sahne olan CHP’de bu defa liste krizi baş gösterdi. En büyük tartışmalardan biri Mersin’de yaşandı. CHP’den dört dönem Mersin Milletvekilliği yapan eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Mersin’in Akdeniz ve Toroslar ilçesinin DEM Parti’ye bırakılmasına sert tepki gösterdi. Talay “İki ilçe DEM’e peşkeş çekildi” dedi.

Artvin’in Hopa ilçesinde listelerin ilçe seçim kuruluna teslim edilmesinin ardından gerginlik çıktı. İl Genel Meclisi üyeliği listesine itiraz eden bazı partililer, CHP’nin seçim irtibat bürosunu bastı. Partililer arasında çıkan kavga sokağa taştı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde CHP İlçe Başkanı Hasan Şahin, YSK’ya teslim edilen belediye meclis üyeleri listesini değiştirdiği iddiasıyla Genel Merkez tarafından görevden alındı.

CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi olan Manisa’nın Saruhanlı ile Balıkesir’in İvrindi ilçelerinde aday listeleri zamanında teslim edilmediği için seçime giremeyecek. Saruhanlı’da mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyelerinin yer aldığı liste, 8 dakika geç sunulunca ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. İtirazları değerlendiren kurul,

CHP’nin ilçede seçime giremeyeceğine hükmetti. 

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu ve yönetim kurulundaki 20 kişi istifa etti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...