CHP’de asıl kavga bayram sonrası olacak

- Güncelleme:
CHP’de asıl kavga bayram sonrası olacak

Politika Haberleri

CHP’de seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmaları, bayramdan sonra safların netleşmesi ile hız kazanacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile genel başkanlığa aday olacağını açıklayan grup başkanı Özgür Özel’in kurultay sürecinde ortak hareket edecekleri kesinleşti. CHP kulislerinde, bu iki ismin delege bazında kulis faaliyetine başladığı konuşuluyor ve temmuz ayı içinde başlatılması planlanan il-ilçe kongrelerinde İmamoğlu-Özel ittifakının ayrı liste çıkaracağı belirtiliyor. İmamoğlu bir yandan da bayram sonrasında ‘değişim manifestosu’ açıklamaya hazırlanıyor. İmamoğlu’nun bu bildiriyi CHP’nin ‘Kanaat önderlerini’ de yanına alarak açıklamak istediği, hemen ardından da CHP’nin yeni yönetim kadrosu adaylarını ilan edeceği konuşuluyor. İmamoğlu’nun İstanbul’u ‘AK Parti’ye teslim eden isim’ pozisyonuna düşmemek için, kurultayda Özgür Özel’e destek vermesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

İL BAŞKANLARI ‘GİT’ DEMİŞ

İmamoğlu’nun başını çektiği parti içi muhalefetin Kılıçdaroğlu’nun kurultayda ‘aday olmayacağını’ ilan etmesi talepleri ise genel merkez yönetimince kabul görmedi. Ancak, geçtiğimiz günlerde yapılan il başkanları toplantısında 10 civarında il başkanının Kılıçdaroğlu’nun yüzüne genel başkanlığı bırakması gerektiğini söylediği belirtildi. CHP’de parti içi muhalefet, genel başkanlık dâhil, parti yönetiminde köklü bir değişim olmazsa, mahallî seçimlerin de kaybedilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Bu arada, CHP içinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Oğuz Kaan Salıcı ve ekibinin de il-ilçe kurultaylarında kendi listelerinin kazanması için perde arkasından yoğun bir faaliyet içine girdikleri belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU YALNIZLAŞIYOR

CHP içinde artan değişim talepleri Kılıçdaroğlu’nun giderek yalnızlaşmasına sebep oldu. Son günlerde sadece parti içi muhalefetten değil, Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden de art arda ‘değişim’ mesajları gelmeye başladı. Seçim sonrasında MYK’daki görevine son verilen Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da genel başkanın değişmesi gerektiğini söyledi. Tezcan “Seçimi kaybettik. Kaybettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi, her şey normalmiş gibi devam etmek mümkün değil. Böyle büyük bir travmanın yaşandığı yerde, 13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere, değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun da değişmesi lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...