CHP’de ‘değişen’ hiçbir şey yok... Özel, Kılıçdaroğlu'nun izinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP’de ‘değişen’ hiçbir şey yok... Özel, Kılıçdaroğlu'nun izinde

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Genel kurulda önümüzdeki hafta görüşülmesi beklenen torba teklifle BDDK çalışanlarına 45 bin lira ek maaş verilmesi tepki oluşturdu. AK Parti’den de itirazlar yükseldi. Düzenleme geri çekilebilir.

HABER MERKEZİ ANKARA - Özgür Özel’in, ‘değişim’ talebiyle yapılan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek CHP Genel Başkanı olmasının üzerinden bir ay geçerken, parti politikalarının aynen devam ettiği görüldü. 

Zihniyetin değişmeyeceğinin ipuçlarını daha kurultayda, terör suçlarından cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ve Osman Kavala’ya selam göndererek gösteren Özel, aradan geçen sürede kullandığı dil ve attığı adımlarla eski yönetimin yolundan gitmeyi tercih etti.

Yerel seçimlerde HEDEP’in desteğini almak isteyen Özgür Özel, kurultaydan iki hafta sonra 19 Kasım’da İstanbul’da HEDEP’li yöneticilerle birlikte, Türkiye karşıtı söylemleri ile bilinen Pervin Chakar’ın konserine giderek elini öptü. Bu hareketi büyük tepki çeken Özel, “Pişman değilim yine olsa yine giderim” dedi.

Son grup toplantısında Kürt vatandaşların ve Alevi vatandaşların daha az eşit olduğunu iddia ederek ayrıştırıcı dil kullanan Özel, Türk askerine kimyasal silah iftirası atan ve önceki gün kayyum görevlendirilen Türk Tabipleri Birliği’nin eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı kabul ederek kendisine destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz da kayyum atamasına karşı olduklarını belirterek “TTB’nin yanındayız, dayanışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Özel’in CHP’si son olarak Türk askerinin Libya’daki görev süresini 2 Ocak 2024’ten itibaren 24 ay uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine karşı, HEDEP ile aynı safta yer alıp ‘hayır’ oyu vererek eski CHP’nin izinden gitti. CHP ve HEDEP daha önceki tezkerelerde de birlikte hareket ederek ‘ret’ oyu kullanmıştı.

CHP’de ‘değişen’ hiçbir şey yok... Özel, Kılıçdaroğlu'nun izinde

ESKİ VEKİLLERLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin önceki dönem 83 milletvekiliyle bir araya geldi. Özel “Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...