CHP’de gözler tüzük kurultayında: Tarihi netleşiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
CHP’de gözler tüzük kurultayında: Tarihi netleşiyor

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, pazartesi günü düzenlenecek MYK toplantısında, önceki yönetimin planladığı Tüzük Kurultayı için yeni bir tarih belirleyecek. Özel, partisinin 4-5 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda daha demokratik bir tüzük hazırlama sözü vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Parti Meclisi (PM), 81 il başkanının yerel seçimler sonrasında düzenlenmesini talep ettiği "Tüzük Kurultayı"nın tarihini belirlemek üzere pazartesi günü bir araya gelecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, pazartesi günü saat 11.00'de başlayacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek. Aynı gün saat 14.00'te gerçekleşecek CHP PM toplantısında ise Özgür Özel başkanlığında daha önce partiden ilişiği kesilenlerin af talepleri ele alınacak.

PAZARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK 

PM'nin en önemli gündem maddesi, önceki yönetimin karar almadığı ancak 81 il başkanının talep ettiği Tüzük Kurultayı olacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sunumuyla başlayacak PM toplantısında, Tüzük Kurultayı'nın tarihi netleştirilecek.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DEMOKRATİK TÜZÜK VURGUSU 

Özel, partisinin 4-5 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda daha demokratik bir tüzük hazırlama sözü vermişti. PM toplantısında yapılacak değişikliklerle üye reformu gerçekleştirilecek ve üye iradesinin partinin temelini oluşturması hedeflenecek. Yeni tüzükte, genel başkanın tüm üyeler tarafından seçilmesi öngörülürken, mahalle, ilçe ve il kongrelerinde "çarşaf liste" usulü temel alınacak. Ayrıca, milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde önseçim şartı getirilecek.

KADIN, GENÇ VE ENGELLİ TEMSİLİ 

Tüzükte planlanan diğer değişiklikler arasında kadın, genç ve engellilerin parti organlarındaki ve aday listelerindeki temsili artırmak amacıyla yapılan düzenlemeler bulunuyor. Fermuar yöntemi, kadın, genç ve engellilerin parti yönetiminde eşit temsili sağlamayı amaçlıyor. Yeni tüzükte, PM'nin üye sayısı da artırılacak ve her ilin büyüklüğüne uygun en az bir temsilciye sahip olacak. MYK üyelerinin üçte ikisi PM tarafından seçilecek, Genel Başkan tarafından atanan MYK üyelerinin PM'den güvenoyu alması gerekecek.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...