CHP’de Kaftancıoğlu’nun yerine isim aranıyor

Düzenleyen: / Kaynak: FERHAT EKİNCİ
- Güncelleme:
CHP’de Kaftancıoğlu’nun yerine isim aranıyor

Politika Haberleri  / FERHAT EKİNCİ

10 Eylül’e kadar tamamlanacak ilçe kongrelerinin ardından il kongrelerinin yapılması planlanan CHP’de, gözler İstanbul’a çevrildi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP il ve ilçe örgütlerinin sık sık tepkisini çeken Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Başkanlığı görevini bırakacağını açıklamıştı. Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve kongrelerini tamamlayan İstanbul’daki ilçe başkanları ile partisinin genel merkezinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun, Kaftancıoğlu’nun yerine isim arayışında olduğu dönemde, il kongreleri öncesi yapılan görüşme dikkat çekti. İlçe kongrelerinin devam ettiği bir süreçte yapılan görüşmede il başkanlığına kimin gelmesi gerektiğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu ileri sürülüyor.

ÇERKEZOĞLU VE SARIYAR

Genel Merkez kulislerinde, İstanbul İl Başkanlığına getirilmesi için özellikle DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selçuk Sarıyar’ın isimleri ön plana çıkıyor. Öte yandan, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen ve il başkanlığı için hazırlık yapan Sarıyar, açıklamalarında da değişim isteyen ekibe mesaj göndermeye devam ediyor. Sarıyar, önümüzdeki günlerde vizyon belgesini ve genel başkanlık adaylığını açıklaması beklenen CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’i isim vermeden eleştirerek “Başkan vekilliği pozisyonunun getirdiği güçle başka bir göreve alan açmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Tıpkı şu anda, CHP’de grup başkanı olup aynı zamanda genel başkanlığa adayım demenin de doğru olmadığı gibi” değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: FERHAT EKİNCİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...