Özgür Özel'in çelişkili açıklamalarının ardından CHP'de 'ön seçim' belirsizliği: Gözler Çarşamba gününe çevrildi

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Özgür Özel'in çelişkili açıklamalarının ardından CHP'de 'ön seçim' belirsizliği: Gözler Çarşamba gününe çevrildi

Politika Haberleri  / TRT Haber

CHP’de Genel Başkan seçilen Özgür Özel’in bir hafta ara ile yaptığı çelişkili açıklamaları gündem olurken aday belirleme sürecinin akıbeti netleşmedi. Konuyla ilgili bir de açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Çarşamba günü yapılacak il başkanları toplantısını işaret etti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel kurul öncesi başkan seçilmeden önce 'ön seçimin teminatı olacağı' sözünü vermişti. Ancak Özel genel başkan seçildikten sonra sürecin uygun olmadığını söylediği açıklamasıyla gündem oldu. 

Özel 1 hafta arayla yaptığı çelişkili açıklamasının ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, konunun Merkez Yönetim Kurulu'nda ele alındığını söyledi.

"ZAMAN AÇISINDAN SIKIŞIKLIK VAR DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA"

Ön seçimin en demokratik yöntem olduğunu har zaman söylediklerini ve savunduklarını ifade eden Yücel, "Ama ön seçimle ilgili zamanlama açısından bir sıkışıklık var. Yapılıp yapılmaması veya Cumhuriyet Halk Partisi denetiminde eğilim yoklaması temayül yoklaması yapılıp yapılmaması tartışılıyor, değerlendirme aşamasında." dedi.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISINI İŞARET ETTİ

CHP sözcüsü, çarşamba günü yapılacak il başkanları toplantısını işaret ederek, son kararın toplantıda verileceğini belirtti.

Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in, 81 il başkanıyla bir toplantı yapacağını, onların da bu konuda kendi illeri üzerindeki beklentiyi, talebi alarak, örgütlerin görüşü de dikkate alınarak önümüzdeki günlerde uygulanacak doğru yöntemin belirleneceğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...