Kurultay bitti kavgası bitmedi! CHP'de tartışma gölgesinde liste mesaisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kurultay bitti kavgası bitmedi! CHP'de tartışma gölgesinde liste mesaisi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kemal Kılıçdaroğlu ve değişimciler, vekillerin yer aldığı WhatsApp grubunda birbirine girdi. Ağır ifadeler sonrası grup kapatıldı. Ayrıca, değişimcilerin kurultay günü döviz bürosu açtırıp 1,5 milyar TL para dağıttığı iddia ediliyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP’de 13 yıldır koltukta oturan Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen kurultayda Özgür Özel’e seçimi kaybetti. Kurultay bitti ama kavgası sürüyor. İddiaya göre CHP milletvekilerinin WhatsApp grubunda İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’in danışmanı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekçilerine ‘hakarete varan’ ifadeler kullandı. Bunun ardından Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sert ifadelerle karşılık verdi. Ağır sözler sonrası gerilim büyüyünce WhatsApp grubu kapatıldı. CHP Üyesi Tolgahan Erdoğan ise delegeden oy almak için değişimcilerin, kurultay günü döviz bürosu açtırıp 1,5 milyar TL para dağıtığını iddia etti. Bu tartışmalar gölgesinde CHP’nin yeni Parti Meclisi (PM), cumartesi günü yapacağı ilk toplantısında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini seçecek. PM’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimler dikkat çekerken, yeni MYK’da da bunların ağırlıkta olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Oğuz Kaan Salıcı, kurultayda Özel’e karşı kendi anahtar listesini hazırlayarak 9 kişiyi PM’ye sokmayı başarmıştı. Kurultayda birlik ve beraberlik mesajları veren Özel’in, bu doğrultuda MYK’ya parti içi muhalefetten de bazı isimler alarak mahallî seçimlere güçlü bir şekilde girmek istediği belirtiliyor.

Öte yandan 14 Mayıs seçimlerinin ardından kaldırılan ‘Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın yeniden getirilmesi bekleniyor. MYK’ya girecek isimler de kulislerde konuşulmaya başladı. PM’ye, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından giren Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve Prof. Dr. Volkan Demir’in ekonomiden sorumlu olarak MYK’da yer alabileceği, Selin Sayek Böke’nin Parti Sözcüsü olabileceği ifade edilirken, dış politika uzmanı akademisyen İlhan Uzgel’in de MYK’ya girebileceği belirtiliyor. Yine, Andaç Pamuk ve Yankı Bağcıoğlu’nun da isimleri MYK için geçiyor.

İLK ZİYARET HATAY’A

Özgür Özel, genel başkan olarak ilk yurt içi ziyaretini ise perşembe günü deprem bölgesi Hatay’a yapması bekleniyor. Özel, Hatay’ın ardından “ikinci memleketim” dediği Osmaniye’yi ziyaret edecek. Özel, genel başkanlığı döneminde kurultayda söz verdiği gibi parti örgütüyle daha sık bir araya gelecek ve kararları birlikte alacak. Bu doğrultuda altı ayda bir kurultay delegeleriyle bir araya gelmesi beklenen Özel, il başkanlarıyla da daha sık görüşecek.

Özel, ilk il başkanları toplantısını ise 18-19 Kasım’da yapacak. Özgür Özel’in “değişim” mesajlarında yer alan daha demokratik bir tüzük için de gelecek haftalarda bir “tüzük kurultayı” toplaması bekleniyor. Eski yönetimin bu yöndeki çalışmalarını da değerlendirecek olan Özel, yeni tüzükle belediye başkanından milletvekiline, görev verilecek her kişinin ön seçimle belirlenmesini sağlayacağı ifade ediliyor. 

DEVİR TESLİM BUGÜN

Özgür Özel, bugün yapılacak devir teslim töreni ile CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak resmen görevine başlayacak. Özel “Sevgili eşim Didem ile birlikte öğlen saatlerinde Kemal Bey ve Selvi Hanım’ın evlerinde kahvelerini içiyoruz. İktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız” dedi. Yeni MYK’nin 13 Kasım Pazartesi günü yapılacak ilk toplantısına başkanlık edecek Özel, salı günü de genel başkan olarak ilk defa grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘CHP Genel Başkanı’ ibaresini kaldırdı ve ‘7. CHP Genel Başkanı’ yazdı. Kılıçdaroğlu önceki gün de genel merkezden eşyalarını toplamıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...