CHP'den Lütfü Savaş kararı! Adaylığı devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP, bir süredir tartışmalara neden olan Hatay adayı Lütfü Savaş için kararını verdi. CHP'den yapılan açıklamada Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiği bildirildi.

Partinin genel merkezinden yapılan açıklamada son değerlendirmeler sonucunda Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiği bildirildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

NE OLMUŞTU?

CHP'nin yeniden aday olarak gösterdiği mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki anmada yoğun tepkilere maruz kalmıştı. Vatandaşlar, "Lütfü istifa" sloganları atmıştı.

Adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak edilen Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, "Korkmayacağım, yılmayacağım, sonuna kadar savaşacağım" demişti.

Adaylığıyla ilgili tartışmalar başlayınca Savaş’ın ismi, CHP’nin önceki gün Ankara’da düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısı’nda okunmamış bu da partinin Hatay adayının değiştirilebileceği yorumlarına neden olmuştu.

CHP lideri Özgür Özel de konuyla ilgili dün Lütfü Savaş ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin gecesinde de Savaş'ın adaylığının devam edeceği açıklandı. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...