CHP'nin işbirliği teklifi, İYİ Parti'de oy çokluğuyla reddedildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'nin işbirliği teklifi, İYİ Parti'de oy çokluğuyla reddedildi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özel'le bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Özel'in işbirliği teklifinin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda görüşüleceğini söylemişti. Bugün GİK'ten karar çıktı. İYİ Parti yerel seçimde CHP ile işbirliğini oy çokluğuyla reddetti.

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kalırken, partiler çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ittifaklara kapıyı kapatan İYİ Parti'ye ise CHP lideri Özgür Özel işbirliği teklifi götürdü. Geçitğimiz haftalarda İYİ Parti Genel Merkezi'nde Özel'i ağırlayan Akşener, CHP'nin teklifini Genel İdare Kurulu'nda değerlendireceklerini söyledi. 

Bir haftalık aranın ardından CHP'nin ittifak teklifini görüşmek üzere toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu kararını açıkladı.

"SEÇİME HÜR VE MÜSTAKİL GİRECEĞİZ"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından yapılan açıklamada "Yapılan oylama neticesinde GİK, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır." denildi.

AKŞENER GİK SONRASI İLK MESAJI VERDİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, GİK toplantının ardından Genel Merkez ek binasından ayrılırken, Genel İdare Kurulu’ndan 'hayır' kararı çıktığını belirtmişti.

CHP lideri Özgür Özel ise İYİ Parti'ye götürdüğü teklif sonrası "Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararları vardı. Biz bu karara saygı duyuyoruz" demişti.

İYİ PARTİLİ BAŞKANLARDAN "MÜSTAKİL SEÇİM" PAYLAŞIMI

Öte yandan GİK sonrası İYİ Partili başkanlar “müstakil seçim” vurgulu paylaşımlarda bulundu.

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin, toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Her müstakil seçimlere katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz ise yaptığı paylaşımda, “Hür ve müstakil” dedi.

https://twitter.com/ridvanuz17/status/1731706364546744574

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...