Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakti saati gelince Esad’la görüşürüm

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakti saati gelince Esad’la görüşürüm

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, AB’ye aday ve potansiyel aday ülkeler ile diğer Avrupa ülkelerinin devlet ve hükûmet başkanlarının davet edildiği Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi’ne katıldı.

Toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında Türk ve yabancı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, “Suriye lideri Esad ile görüşür müsünüz?” sorusuna şu cevabı verdi: Esad ile şu an için görüşmem mümkün değil. Vakti saati geldiğinde biz Suriye’nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Alt kademede zaten görüşmeler sürüyor. Bizim bütün arzumuz Suriye’deki terör gruplarının buradan arındırılması, bununla birlikte burada briket evler yapmak suretiyle geri dönüşü hızlandırmanın adımlarını atıyoruz. Geri dönüşümle ilgili de 550 bin civarında Suriyeli kendi topraklarına döndü. Rusya-Ukrayna savaşı bölgede atılacak adımları etkiledi. Rusya’nın, İran’ın bölgede etkinliği var. Diğer yandan koalisyon güçlerinin etkinliği var. Başta ABD olmak üzere terör örgütüne silah, teçhizat yardımları yapılıyor. Vakti zamanı geldiğinde Amerikalı yetkililerle bunları görüşerek Suriye’nin kuzeyini bunlardan arındırmak istiyoruz.

Yunan bir gazeteci Erdoğan’a “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajını sordu. Bunun üzerine Erdoğan, “Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara cevabımız ‘bir gece ansızın geliriz.’ Bunu böyle bilmeleri, anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre onlar da anlamıştır” cevabını verdi.

İsveç, terör yürüyüşlerine izin verdiği sürece, parlamentoda teröristler yer aldığı sürece bu ülkeye karşı tavrının olumlu olmayacağını vurgulayan Erdoğan, bölgede barışın hâkim olması için çalıştıklarını, kimseyle gerilim istemediklerini belirterek “Türkiye’nin hiçbir ülkenin egemenliğinde, toprağında, hak ve hukukunda gözü yoktur. Biz sadece ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin menfaatlerini korumanın mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakti saati gelince Esad’la görüşürüm

ALİYEV VE PAŞİNYAN’I BİR ARAYA GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının yapılacağı Prag Kalesi’ndeki fuaye alanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı bir araya getirdi. Sohbet samimi bir hava içerisinde geçti. Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ayaküstü sohbeti de dikkat çekti. Samimi bir görüntü veren ikiliden Erdoğan, Macron’a dönerek “Gel seni de Türk Birliği’ne alalım. Avrupa Avrupa nereye kadar. Asya, Avrupa’dan büyük” dedi. Bu teklif üzerine gülümseyen Macron’a diğer liderler de eşlik etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...