DEM Parti, Ankara dahil 7 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
DEM Parti, Ankara dahil 7 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim kapsamında CHP ile ittifak görüşmelerini sürdüren DEM Parti, 7 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan iller arasında Ankara da var.

Yerel seçime kısa bir süre kalırken siyasi partilerde yoğun bir 'aday' mesaisi var. Son olarak CHP ile ittifak görüşmelerini sürdüren DEM Parti, aralarında Ankara da bulunan 7 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı.  Gelişmeyi DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen Sözcü Doğan, "Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun olmak üzere 7 ilde aday göstereceğiz. Aday göstereceğimiz yerlere ilişkin çalışmalar tamamlandıkça aşama aşama sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz." dedi. 

CHP ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le dün yaptığı görüşmeye ilgili de değerlendirmelerde bulunan Doğan, bu görüşmede 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde güç birliğinin de gündeme alındığını belirtti.

Doğan, “Her iki partinin ilgili komisyonları çalışmaları yürütecek. Henüz netleşen bir şey yok. Çalışmalar ilerledikçe kamuoyu düzenli bir biçimde bilgilendirilecek” şeklinde konuştu. 

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin soruya cevap veren Doğan, şöyle konuştu;

"Bir ortaklaşma olacak mı olmayacak mı? Henüz bu konuda netlik kazanmış bir şey yok. Bunlar ilgili komisyonlar tarafından, her iki partinin ayrı komisyonları tarafından karşılıklı bir biçimde değerlendirilecek.

"Ortaklık konusunda bir mutabakat, kent uzlaşısı çerçevesinde gelişirse o da sizlerle olgunlaştığı zaman paylaşılacaktır. Ama henüz paylaşmaya değer bir durum söz konusu değil."

DEM PARTİ DÜN CHP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan CHP ile DEM Parti, yerel seçimi ittifakı kapsamında görüşmelerini sürdüyor. Kasım ayında CHP, Genel Başkanlığına koltuğuna oturan Özgür Özel, seçilmesinden bir süre sonra İYİ Parti ile nabız yoklamıştı. Umduğu desteği göremeyen Özel, rotayı DEM Parti'yi kırmış ve ziyarete gitmişti. Dün ise DEM Parti üst yönetimi Özel'i CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İade'i ziyaret şeklinde adlandırılan görüşmede iki parti yerel seçimde iş birliğini de masaya yatırdı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...