İl Seçim Kurulu'ndan açıklama: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İl Seçim Kurulu'ndan açıklama: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Siyasi partilerin 31 Mart yerel seçimleri için belirledikleri aday listelerini seçim kurullarına teslim etme süresi sona erdi. DEM Parti'nin İBB başkan adaylığı başvurusu için geç kalındığı, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aday listesini kabul etmediği iddia edildi. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Herhangi bir gecikme yok, başvurumuzu vaktinde yaptık" dedi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise "Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. İl Seçim Kurulu'ndan beklenen açıklama geldi, başvurunun 16.55'te alındığı bildirildi.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdari Seçimleri için 39 gün sonra sandığa gidecek. Siyasi partilerin yerel seçimler için belirledikleri aday listelerini seçim kurullarına teslim etme süresi ise bugün saat 17.00'de sona erdi. Partiler, listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta yayınlanacak.

Seçim için kritik viraja yaklaşılırken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı, bu yüzden de İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği iddia edildi. 

'BAŞVURUMUZU YAPTIK, SORUN YOK'

Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanladı. Doğan "Başvurumuzu yaptık, sorun yok" dedi.

DEM Parti resmi X hesabından yapılan açıklamada da "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

SEZAİ TEMELLİ: BAŞVURU 16.55'TE YAPILDI

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, ama başvurunun 16.55'te yapıldığını, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Habertürk'ten Mahir Kılıç'a konuşan Temelli'nin açıklaması şöyle: 

"Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta 17.00'ye kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.”

İL SEÇİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvurusunu başvuru süresi dolmadan 5 dakika önce saat 16.55'te verdiğini, başvurunun 17.14'te tamamlandığını, bunun ardından aday listesinin teslim alındığına dair evrakın DEM parti avukatlarına teslim edildiğini açıkladı

DEM PARTİ TESLİM TUTANAĞINI PAYLAŞTI

DEM Parti, bir paylaşımda daha bulundu. "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" açıklamasında bulunan parti, aday teslim tutanağını paylaştı.

Tutanağa göre partinin başvurusunu saat 16.55'te yaptığı, başvuru incelemesinin ise 17.14'te tamamlandığı görülüyor.

DEM PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI KİM?

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimleri aralarında İstanbul Büyükşehir’in de bulunduğu 40 il ve 16 büyükşehir için başkan adaylarını açıklamış, İBB adayı Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş olmuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...