Devlet Bahçeli: AYM ya kapatılsın ya yapılandırılsın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Devlet Bahçeli: AYM ya kapatılsın ya yapılandırılsın

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bahçeli, AYM ile Yargıtay arasındaki krizle ilgili olarak “AYM Başkanı, ‘zillet ittifakı’nın yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasında yaşanan yetki tartışmasına değindi. Yüksek yargıda yaşananların bir devlet ve rejim krizi olmadığını, böyle görmek isteyenlerin sefil uydurması olduğunu vurgulayan Bahçeli, şu mesajları verdi:

AYM ile Yargıtay arasındaki gerilim hâli hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından arzu etmediğimiz durumdur. AYM adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır. Yargıya saygı mecburidir, bu kararın (Can Atalay) gereği TBMM’de derhâl yapılmalı, konu kapatılmalıdır.

 AYM’nin millet vicdanına, adalet ruhuna ve hukuki normlara müzahir ihlal kararları diğer mahkeme kararları için yeniden yargılama sebebidir. 

Gazi Meclis, AYM’nin vesayeti altında hiç değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin üstünde ve önünde bir güç de olamaz. TBMM’de oturma eylemi yapan güruhun, AYM’nin yasamayı etkisiz hâle getirme girişimini görmezden gelip Yargıtay’a laf etmesi küstahlıktır, hadsizliktir, seviyesizliktir. Sokak çağrısı yapanlar karanlığa hizmet eden izansızlar ve ilkesizlerdir. Siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarını vura vura 31 Mart’ta kaldırmasını da bilecektir.

Ortada darbe, devlet, rejim ve yargı krizi değil, bal gibi AYM’nin yetkilerini aşarak, yasaları ve anayasayı aşındırarak yargısal aktivizmi vardır ve bu kesindir. AYM yetki alanını genişleterek TBMM’ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaktadır ve de anayasanın üstünlüğü ilkesini ihlal etmektedir.

AYM zulmün yanında, milletin ve devletin karşısında bir mihrak olarak sivrilmiştir. PKK’lı ve FETÖ’cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan AYM’dir. Böyle giderse Fetullah Gülen ile Murat Karayılan’a bile hak ihlali kararıyla kucak açacaktır. Bize göre Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır. Bugünkü sorun yumağının temelinde de AYM’nin vatan ve millete kast eden lekeli kararları bulunmaktadır. 

AYM Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Türk devleti ile uğraşma, cesaretin varsa Kandil’e git. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Geldiğimiz bu aşamada karşımıza iki seçenek çıkmaktadır: Ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır. Teröre yardım ve yataklık suçu somut delillerle belgelendirilen HDP’nin devam edegelen kapatma davasını sekteye uğratan AYM Başkanı ve malum üyeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bölücülüğün odağı olan partinin kapatılması demokrasi onuru, hukuk namusudur.

NETANYAHU LAHEY'DE YARGILANMALI

MHP lideri Bahçeli, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına tepki göstererek  “Herkes sussa da biz susmayacağız. Ateşkesin tesis edilmesi şarttır. İsrail tazminata mahkûm edilmelidir. Uluslararası barış konferansı toplanmalıdır. Eli ve vicdanı kanlı Netanyahu ve yönetimi işledikleri savaş suçlarından dolayı Lahey Adalet Divanında yargılanmalıdır” dedi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...