MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Özel'e sert tepki: 'Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Özel'e sert tepki: 'Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır'

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya selam gönderen Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'e tepki göstererek, "Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demiştir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP'deki değişimden, Gazze'deki işgal saldırılarına kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Uçta yatıp ortada duranlar, suyu kesik değirmen gibi boşa dönüp duranlar siyaset ve samimiyet iddiasında bulunamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni kalkınma hamlesine, toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirebilir. Cumhur ittifakı parlak geçmişi, onur gelecekle buluşturuyor.

Önümüze çıkan engelleri aşıyor, değişim dinamiklerini eklemleyerek dengeli ilerleme kaydediyoruz. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Kuru gürültüden ibaret siyasete kulak vermiyoruz. Boş söyleyene aldırmıyoruz. Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyanların kime özdeşleştiği bellidir. Bizim de nereden doğduğumuz bariz bir gerçektir. Gönül kazanmak, gönül almak istiyoruz.

Çorak yere tohum ekmedik. Milletimiz uğruna varlığımızı adadık. İlkelerimizden ödün vermedik. Tutarlılığımızdan şaşmadık. Birileri gibi ülkü sevdamızı bahis konusu yapmadık, pazarlık malzemesi yapacak kadar alçalmadık. Fildişi kulelerde milliyetçilik taslamadık milletimiz ile iç içe olduk. Siyasette sürekli göçenlerle ne işimiz olmuştur ne de olacaktır. Bastığımız yüze bakmayız bakacağımız yüze de asla basmayız.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL'E SERT TEPKİ

CHP'deki değişim gündemimizde değil. Atatürk'ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine teröristlere selam gönderdiler. Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demiştir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır. Biz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini inşa peşindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz.

İkiyüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. CHP yönetimine hakşim olan siyasi akıl hacizlidir. CHP yönetimine diyorum ki; Selahattir Demirtaş teröristtir. Ayrık otudur. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir.

GAZZE'YE DÜZENLENEN İŞGAL SALDIRILARI 

İnsanlık suçunun işlendiği dönemde mazlumların yanında durmalıyız. Daha fazla kan dökülmemelidir. Çocukların katledilmesine sessiz kalamayız. İsrail terörüne Türkiye'nin duruşu sağlamdır. Dualarımız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimizledir.

Sözde medeni ülkeler yıkım karşısında üç maymunu oynamaktadır. Kürsel vicdan buzlu ve sislidir. Önü alınamayan kalabalıklar israil saldırılarını protesto etmektedir. Buna rağmen Gazze havadan ve karadan abluka altındadır. Sivillerin kampları bombalanmaktadır. Çocuk parkları bombalanmaktadır. Silahlar derhal susmalı, ateşkes sağlanmalıdır. Barış konferansı gecikmeksizin toplanmalı. Barış için yarın bile geçtir. Daha fazla çocuk hayattan koparılmamalıdır. Sayın cumhurbaşkanımız sabırlı, haktan ve hakikatten adımları karşılık bulmalı ve desteklenmeli.

Terörizmin ablukası, diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, yayılmacı politikalar, çözülmeyi bekleyen sorunlardan en önemlileridir. Yaygın ve yoğun adaletsizlik küresel vicdanı yaralamaktadır. Yüz binlerce mazlumun içler acısı hali insanım diyen herkesi derinden sarsmakta.

BLİNKEN'İN ANKARA  ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı'nın ABD Dışişleri Bakanı'na İsrail zulmünü bir kez daha ifade etmesi bize göre çok değerlidir. Filsitinlileri Mısır çölüne sürmek için zemin oluşturan cani zihniyetin insan ve inanç hakalrını ihlal etmesi hesabı sorulması geren bu suçtur. Bu suçun bedeli ise inşallah bu dünyada ödetilecektir.

Katılaşan sosyal ilişkileri gözden geçirdiğimizde milli bekamızı can pahasına koruma sorumluluğumuz daha iyi anlaşılacaktır. Köprünün altından artık çok su geçmiştir. Devir artık Türk devridir. 

Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım'da Kazakistan'da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır. 

ASTANA ZİRVESİ

CHP Kongresi'nde hainler selamlansın, biz Türk devrini ayakta hep birlikte selamlayalım. Türk devrinin mimarları, Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak özere, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan cumhurbaşkanlarına teşekkür ediyorum. 3 Kasım Astana Zirvesi'nin Türk Milleti'ne hayırlı olmasını diliyorum.

10 KASIM MESAJI

Değerli vekiller, önümüzdeki cuma günü yani 10 Kasım'da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılını anacağız. Aziz Atatürk fani bir insandır. Ömrü sınırlıdır fakat bıraktığı eserleri, müstesna hizmetleri mahşeri vicdanda hükmünü koruyacaktır. Atatürk izlediği politikalar ile tüm dünyanın Türkiye'ye gıpta ile bakmasını sağlamıştır..

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
osmanlı kartalı 7 Kasım 2023 14:37

evet pkk nın siyası kanadı sözcüsü demirtaşı selamlamak pkk yı meşrulaştırmaktır ağzına sağlık sayın bahçeli

Sonraki Haber Yükleniyor...