Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'ya geldi. Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. İkili, Ukrayna savaşı başta olmak dünyadaki önemli konuları ele alacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Lavrov, ikili ve uluslararası gündemdeki çeşitli konuları müzakere edecek. Ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov’un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak ikili ve uluslararası gündemdeki çeşitli konuları müzakere etmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtilmişti.

Uluslararası durumun ağırlaşmasına rağmen Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi diyaloğun her şeyden önce liderler seviyesinde devam ettiği vurgulanan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenli ve güvene dayalı iletişiminin, sonuncusu 25 Mart’ta olmak üzere bu yıl 5 defa telefonla görüşmek suretiyle sürdürüldüğü aktarılmıştı.

Açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu’nun Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz bölgesindeki durumu görüşeceği ifade edilmiş, “Bakanlar, Ukrayna krizindeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunacak, Kiev'in, Rusya'nın çıkarlarını ve endişelerini dikkate alması şartıyla mümkün olacak şekilde çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesinin ilkelerini ve yollarını müzakere edecek” bilgisi paylaşılmıştı.

(İHA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...