Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'ya geldi. Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. İkili, Ukrayna savaşı başta olmak dünyadaki önemli konuları ele alacak.

Kaydet
a- | +A

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Lavrov, ikili ve uluslararası gündemdeki çeşitli konuları müzakere edecek. Ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü
Başlık ResmiDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov’un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak ikili ve uluslararası gündemdeki çeşitli konuları müzakere etmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtilmişti.

Uluslararası durumun ağırlaşmasına rağmen Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi diyaloğun her şeyden önce liderler seviyesinde devam ettiği vurgulanan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenli ve güvene dayalı iletişiminin, sonuncusu 25 Mart’ta olmak üzere bu yıl 5 defa telefonla görüşmek suretiyle sürdürüldüğü aktarılmıştı.

Açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu’nun Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz bölgesindeki durumu görüşeceği ifade edilmiş, “Bakanlar, Ukrayna krizindeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunacak, Kiev'in, Rusya'nın çıkarlarını ve endişelerini dikkate alması şartıyla mümkün olacak şekilde çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesinin ilkelerini ve yollarını müzakere edecek” bilgisi paylaşılmıştı.

(İHA)

BAKMADAN GEÇME
NATO
HABER

NATO'dan Çin'e tehdit gibi Rusya uyarısı: 'Tarihi hata' olur

Finlandiya NATO’ya üye oldu! Peskov ‘Rusya için bir tehdit’ diyerek açıkladı: Güvenliğimizi sağlayacağız
HABER

Finlandiya NATO’ya üye oldu! Peskov ‘Rusya için bir tehdit’ diyerek açıkladı: Güvenliğimizi sağlayacağız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.