Erdoğan açıkladı: Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine'yi açıkladı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu. AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev alan Tunç, Adalet Komisyonu Sözcüsü olarak da görev yaptı.

Son dakika haberi: Türkiye sandık başına gitti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçti. Bugün TBMM'de yemin eden ve göreve resmen başlayan Erdoğan, yeni Kabine'yi açıkladı.

Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de dikkat çeken birçok isim yer alırken, bunlar arasında Yılmaz Tunç da bulunuyor. Tunç, yeni Adalet Bakanı oldu.

YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1971 yılında Bartın'da dünyaya geldi. 

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. 23, 24, 25 ve 26. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Adalet Komisyonu Sözcüsü olarak görev aldı.

Orta düzeyde İngilizce bilen Tunç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...