Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye gidiyor

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 78. Genel Kurulu için bugün New York’a gidiyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Genel Kurul’da bir konuşma yapacak olan Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve KKTC’ye ilişkin son gelişmeler, terörle mücadele, mülteci sorunu, İslam karşıtlığı ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Genel Kurul’a 190 ülkeden üst düzey katılım bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yanı sıra çok sayıda devlet, hükûmet ve kurum lideriyle görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) 6’ncı Gala Yemeğine onur konuğu olarak katılacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel tebrik mesajı paylaşacak. Ziyaretleri kapsamında iş adamı Elon Musk ile de görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ABD’li iş insanlarıyla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek. 20 Eylül’de gerçekleştirilecek buluşmada ekonomi bakanları ve üst düzey ekonomi yönetimi toplantıda hazır bulunacak. Toplantıyı Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ yönetecek. Toplantıda Amazon, Goldman Sachs, Boeing, META, Coca Cola, Ford Motor Company, Microsoft ve Nasdaq gibi 27 önemli şirketin CEO’su ve temsilcisi olacak.

ABD’li şirketler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye ile ilgili yatırım ve projelerini anlatacak. Ayrıca toplantıda Türkiye’den Koç ve Sabancı Holding CEO’ları, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Hepsiburada’nın sahibi Hanzade Doğan, Borusan Holding’in sahibi Ahmet Kocabıyık, Kibar Holding’in sahibi Ali Kibar, Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık, Çolakoğlu Holding’in sahibi Hasan Çolakoğlu gibi Türk iş dünyasından önemli isimler katılacak. Erdoğan’ın iş dünyasıyla yapacağı toplantı öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’li yatırımcılarla bir araya gelerek Orta Vadeli Program’ı (OVP) anlatacak. ABD’li yatırımcıların yeni ekonomi politikalarına ilişkin sorularını cevaplayacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...