Esad'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: İkili görüşmelerin seviyesi yakında yükselebilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Esad'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: İkili görüşmelerin seviyesi yakında yükselebilir

POLİTİKA Haberleri

Suriye rejim lideri Beşşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme sinyaline ilişkin yöneltilen soruya, dikkat çeken bir cevap verdi. Esad, istihbaratlar arasında gerçekleşen görüşmelerin, ikili görüşmeleri seviyesine yakın bir tarihte yükselebileceğini söyledi.

Esad, Türkiye ile ilişkiler ve çeşitli konular hakkında bazı gazeteci ve araştırmacılarla yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin en temel konularından biri olan Türkiye'yle ilişkiler için Esad, "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" dedi. Esad, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" yorumunda bulundu.

"ANKARA, SİYASİ YÖNELİMİNDE BAZI ARAP ÜLKELERDEN DAHA KARARLI OLABİLİR"

Ankara'dan gelen mesajları "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" şeklinde yorumladığı görülen Beşşar Esad, sözlerinin devamında, "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/observesyria/status/1597495467876945920

YPG AÇIKLAMASI

Terör örgütü YPG/SDG'yle bazı temaslarının olduğunu ancak hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirten Esad, Amerika'yla ise hiçbir şekilde temas halinde olmadıklarını söyledi.

ERDOĞAN: SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ''Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olur mu?'' sorusuna ''Olabilir'' cevabını verdi. Olası görüşmenin zamanı da sorulan Cumhurbaşkanı ''Tarih verilir mi?'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği de soruldu. Erdoğan bu soruya ilişkin, "Esad ile görüşme olabilir. Siyasette küslük dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız" cevabını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...