Bakan Tunç'tan Gazze için harekete geçme çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Bakan Tunç'tan Gazze için harekete geçme çağrısı

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze'de yüzlerce çocuğun katline ve binlercesinin yaralanmasına neden olanlar ile buna seyirci kalanların, bu insanlık suçunun ortağı olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası insani hukuk kurallarını dünyanın gözü önünde ihlal eden İsrail'in, çocukların ve sivillerin üzerine bomba yağdırarak, savaş suçu işlediğini vurguladı.

"GECİKMEDEN HAREKETE GEÇMELİLER"

Tunç, açıklamasında şunları söyledi

"Bombardıman altında bulunan Gazze'de, yüzlerce çocuğun katline ve binlercesinin yaralanmasına neden olanlar ve buna seyirci kalanlar, bu insanlık suçunun ortağıdırlar. Silahlı çatışmalarda, sivil halkın korunmasına ilişkin uluslararası insani hukuk kuralları ihlal edilirken, başta BM, AB, İİT, UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere, insan hakları kuruluşları gecikmeksizin harekete geçmelidir."

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1713512709197562086

TÜRKİYE'DEN "İTİDAL" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Ekim'den itibaren yaptığı her konuşmada, "Tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" ifadelerini yineliyor.

Öte yandan, 14 Ekim (2023) tarihiyle Meclis Genel Kurulu'nda, İsrail-Filistin konusuna ilişkin ortak önerge verildi. Önergede, Türkiye'nin taraflara itidal (ölçülülük) çağrısı yaptığı hatırlatıldı, çatışmanın yayılmasının engellenmesi ve sivillerin korunmasının talep edildiği vurgulandı. Ortak önerge, yapılan oylamada kabul edildi. Danışma Kurulu, genel görüşmenin perşembe günü yapılmasına karar verdi.

Bakan Tunç'tan Gazze için harekete geçme çağrısı

Son olarak 7 Ekim tarihi itibariyle (2023) Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724'ü çocuk, 458'i kadın 2 bin 215 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 714 kişinin yaralandığını duyurdu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...