Hakan Fidan, Türkmenistan'da mevkidaşıyla görüştü: "Bir millet iki devlet" vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüşme gerçekleştirdi. Fidan, "Türkiye-Türkmenistan bir millet, iki devlet ruhuyla hareket eden sarsılmaz, güçlü bağlara sahip iki devlet" ifadelerini kullandı. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistan ziyaretini sürdürüyor. Bakan Fidan, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile heyetlararası görüşmeye katıldı.

"Dışişleri Bakanı olarak heyetimle beraber Türkmenistan'da bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" diyen Fidan sözlerine şöyle devam etti

"Sabah, Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov tarafından kabul edildim. Çok stratejik ve güzel bir görüşme oldu. Önemli konulara temas edildi. Kendisinin Türkmenistan ve bölgemiz için olan barışçıl vizyonunu dinledik. Gerçekten çok ilham vericiydi. Biliyorsunuz geçen sene Aralık ayında üçlü zirvede Azerbaycan-Türkiye-Türkmenistan liderleri, kararlar aldılar. Biz de bu ziyaretimizde bu kararların altını nasıl doldurabiliriz, kararların uygulanmasında hangi noktalara vardık, onu sizinle beraber konuşacağız" 

"BİR MİLLET İKİ DEVLET VURGUSU"

"İkili ilişkilerimiz ifade ettiğiniz gibi gerçekten son derece güçlü ve sağlam" değerlendirmesinde bulunan Fidan, Türkiye açısından bunu daha da ilerletmenin, kurumsallaştırmanın ve yeni ilişki alanları açmanın arayışı içerisinde olunduğunu ifade etti.

Açıkalamasına "Türkiye-Türkmenistan bir millet, iki devlet" notu düşen Fidan "bu ruhla hareket eden sarsılmaz, güçlü bağlara sahip iki devlet ve bu iki devletin modern zamanlarda ortaya koyacağı iş birliği, çalışma, profesyonellik, aramızda zaten mevcut olan kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan, Türkmenistan'da mevkidaşıyla görüştü:

Bakan Fidan ve Meredov ayrıca, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı arasında 2024-2025 İş Birliği Programı'na imza attı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...