Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. HDP'ye soğuk duş!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

HDP'ye soğuk duş!

Son Güncelleme: 07 Mayıs, 2015 - 10:32
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
HDP'ye soğuk duş!
Fotoğraf Başlığı HDP'ye soguk dus!

Demirtaş'ın Kâbe ile Taksim'i bir tutan ifadeler kullanması, HDP'nin oylarında en az 1.5-2 puan düşüşe yol açtı, barajı geçmesini imkansızlaştırdı.

Kaydet
a- | +A
Bir hafta, on gün öncesine kadar HDP'nin barajı aşma temayülü gösterdiğini iddia eden anket şirketleri; Demirtaş'ın Din, Diyanet ve Kâbe ile ilgili söylemlerinin ardından HDP'li Van İpekyolu Belediyesi'nin astığı ve Hadis-i Şeriflere dil uzatan afişlerin de HDP'nin barajı aşmasını iyice imkansız hale getirdiğini söylemeye başladılar…PKK'nın inşaatlarına giden yolları bombalaması, HDP'lerin parti araçlarına saldırması ve musluklarından kan akan afişler asılması da HDP'yi vuran sebepler arasında gösteriliyor.

Anketler HDP'nin İslâm'a ve mukaddesata saldırılarının ardından oy oranlarında 1,5, 2 arasında düştüğünü ve barajın altında kalabileceğini gösteriyor.

BAKAN YILMAZ'DAN HDP'YE 'DİYANET' TEPKİSİ

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, partisinin son oy oranını Akit'e açıkladı. Bakan Yılmaz, AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği noktanın halktan büyük teveccüh aldığını belirterek, "AK Parti'nin anketlerde çıkan son oy oranı yüzde 50 bandındadır. Bu oy oranının seçimlere yaklaşıldıkça daha da yükseleceğine inanıyorum. Özellikle seçim günü yaklaştıkça kararsızların da partimize yönelerek oylarımızı yüzde 50'nin üzerine çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu. Bakan Yılmaz, kendilerine ulaşan anketlerde HDP'nin barajı aşmaktan uzak göründüğünü, diğer partilerin oy oranlarında da artış gözlenmediğini kaydetti.

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"

AK Parti dışındaki partilerin oylarını artıramamasının, güttükleri yanlış politikaların bir sonucu olduğuna dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi: "Diğer partiler ne yaptı? Sadece yapılan çalışmalara engel oldular. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Başkaları yıkar, AK Parti yapar. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi birleşti. AK Parti artık bir dünya partisidir. Anayasa'yı değiştirip, çok güçlü bir istikrarlı yönetim oluşturacağız. Güçlü bir ekonomiye sahip olacağız."

HDP'YE 'DİYANET' TEPKİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmayı seçim beyannamesine koyan HDP'ye tepki gösteren Yılmaz, "Birileri Diyanet'i kapatmaktan bahsediyor. Vatandaşlarımız buna izin verecek mi? Bu Diyanet, Kürtçe meal bastırdığı gibi Kürtçe hutbe de basacak. Bu Diyanet ile siz niye uğraşıyorsunuz. Kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz. AK Parti'den 10-12 yıl öncesine gidin. Hastanelerin, doktorların, yolların durumlarını düşünün. Eğitimde, sağlıkta, adalette, Emniyette, yollarda çok farklı bir Türkiye inşa etti. Ancak, bir söz vardır; "Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik". Şimdi ya birileri gelecek yeniden o eski Türkiye'yi canlandırmaya çalışacak ya da 7 Haziran'dan sonra yeni bir Türkiye'yi çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Güneydoğu'da kalkınmanın formülünün huzur ve güven olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Göç veren değil, göç alan olacağız. Bölgemizin kalkınmasını hızlandıracağız. Bizim projelerimize sürekli saldırıyorlar. Çiftçilerimin gelirlerinin artmasını istemiyorlar. İşsizlerin iş bulmasını istemiyorlar. Kimse bu saldırıları kınamıyor. Bu samimiyetsizliktir. Böyle bir şey olamaz. Biz hükümet olarak, projelerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun için bütün kurumlarımızı kullanacağız. Diyarbakır bugünkü durumuna layık değil. Zenginlik içinde yoksulluk çeken bir il. Diyarbakır'a yazık ediliyor. Diyarbakır'daki tarlaların sulanması siyasete konu edilmemeli" ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümetlerin özgürlükler noktasında önemli icraatlar yaptığını anlatan Yılmaz, "Biz insanın dili, rengi, ırkı ne olursa olsun inancını yaşaması noktasındayız. İnancını yaşamayan insan başarılı olamaz. İnsanları kullandılar. AK Parti döneminde biz bunlara son verdik. Başörtüsü önündeki engelleri kaldırdık. Bunun için Rabbimize şükretmemiz gerek. Okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyeri Nebi seçmeli ders olarak okutuluyor. Bunun için AK Parti'ye oy vermeye değmez mi? Diğer siyasi partiler bu topluma ne sağladı? Hangi derde derman oldular. Hangi eserleri var. Hangi özgürlükleri genişlettiler. İnsanlara bir sürü laf ediyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. 6-8 Ekim, Gezi ve 17 Aralık'ın temelinde aynı zihniyet var. Hepsinin amacı Türkiye'nin istikrarını bozmak" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ GEÇMİŞİ UNUTTURACAK"

Geçmiş yıllarda Güneydoğu'da yaşananlarda yöre halkının kabahati olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Çözüm süreci geçmişte yaşananları unutturacak. Türkiye değişti, devlet değişti, politika değişti. Ama bazı zihniyetler değişmedi. Biz Türkiye'yi normalleştirdik. Köklü tarihimize geri dönüyoruz. Bizim değerlerimizde maneviyat ön plandadır. Elbirliğiyle bu bölgemize hizmet edeceğiz" dedi.

"GAP DEMEK YATIRIM DEMEK"

Bakan Yılmaz, geçmiş yıllarda Güneydoğu'da vahşi sulamaların yapıldığına işaret ederek, "Şimdi biz o toprakları geri kazanıyoruz. Tarıma dayalı sanayi de yeni dönemde başlayacak. Burada daha fazla fabrikalar kurulacak. GAP'a yeni yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Birileri 'bu GAP niye bitmiyor?' diyor. Niye bitsin ki? Çünkü GAP demek yatırım demek, GAP yatırımlarını biz artırdık. Yeni eylem planından sonra yatırımlar hızlı bir şekilde yükselecek. Yollar, hastaneler, okullar, yeni yollar, yeni okullar, yeni hastaneler yapılıyor. Burada çok bereketli topraklar var. Önümüzdeki süreçte tarla içine gireceğiz. Barajlarımızı aşağıya yukarı tamamladık. Su ürünleri de çok önemli. Su ürünleri bu bölgede bir gelir kapısı olmalı" dedi.

Yeniakit
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Mayıs, 2015 - 10:32
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Fenerbahçe'de ilk imza yakın! Anlaşma tamam, eski yıldız İstanbul'a dönüyor
Fenerbahçe'de ilk imza yakın! Anlaşma tamam
Kaydet
Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
Kaydet
Düğün Dernek 2 nerede çekildi, oyuncuları kim? Bu akşam TV'de
Düğün Dernek 2 nerede çekildi, oyuncuları kim? Bu akşam TV'de
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası