'İçlerine' sindirdiler! Altılı Masa'dan HDP'ye yeşil ışık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'İçlerine' sindirdiler! Altılı Masa'dan HDP'ye yeşil ışık

Politika Haberleri

Akşener’in CHP’nin HDP ile görüşebileceğini açıklamasının ardından Saadet Partisinden “HDP bakanlık da talep edebilir” çıkışı geldi. Davutoğlu “Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmek istemesi hakkı” dedi. CHP lideri için görüşme takvimi hazırlanıyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez" diyerek masanın HDP ile ittifakına yeşil ışık yakmasının ardından, bir destek de Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın’dan geldi. Aydın, Akşener’in sözlerine ithafen, “Elbette ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük eksiklik olur. HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür refahtır, bakanlık da talep edebilir” ifadelerini kullandı.

AYCAN: SEÇİLMEK İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRÜYORLAR

Yapılan bu açıklamalara tepkiler ise gecikmedi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, “HDP meşru bir parti değildir. Terör örgütü ile iç içe olan bir partidir. Buna rağmen HDP ile işbirliği yaparlarsa milletimiz bunu değerlendirecek ve cevabını mutlaka verecektir” dedi.

HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyen Aycan, “Beraber iş birliği yapıyorlar, aynı çizgide siyaset yaparak aynı söylemleri paylaşıyorlar. CHP ve diğer partiler bunu hep yapıyor. Terör ile aralarına mesafe koyuyorlarsa HDP’ye de mesafe koymaları lazım. CHP hiçbir zaman terör örgütünü kınamamış ve lanetlememiştir. Hatta onların yaptığı politikaları yer yer savunmuştur ve onların ağzıyla konuşmuştur. Bu nettir. Bu kadar net bir durum varken CHP ve diğer partiler HDP ile birlikte hareket ediyorlarsa milletimiz buna cevabı verecektir. Kendilerinin sorgulamaları gerekir. Ulusalcı ve Atatürkçü çizgiden uzaklaşmış bir CHP ile karşı karşıyayız. Seçilmek için her yolu mubah gören bir CHP ve onunla birlikte hareket eden diğer partiler var karşımızda. Bunlar net bir şekilde görülüyor” diye konuştu.

'İçlerine' sindirdiler! Altılı Masa'dan HDP'ye yeşil ışık

DESTİCİ: BUNUN DİYETİ VE BEDELİ OLUR

6’lı masaya bir tepki de Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi. Destici, “PKK’nın uzantısı, siyasi şubesi HDP’nin içerisinde olduğu ya da desteklediği bir ittifak, bir cumhurbaşkanı adayı desteklenemez. Bunun ağır bedeli ve ağır vebali olur” ifadelerini kullandı.

Destici şöyle konuştu: “Kahraman şehitlerimizin geride bıraktığı annelerin ve babalarının ahları onlara mutlaka vurur. Terör örgütlerinin siyasi şubelerini ziyaret etmekten ve onların desteklerini istemekten çekinmeyen Kılıçdaroğlu’na çağrımız Diyarbakır annelerini ziyaret etmesidir. O anneler, o babalar çocuklarının HDP Diyarbakır İl Binası önünden götürüldüğünü ifade ediyorlar. Bunlar apaçık ortadayken PKK’nın siyasi şubesiyle seçim ittifakı yaparak seçim kazanma arzusu olanlar, bundan vazgeçin. Terör örgütünün desteği ile seçim kazanmaktansa, kazanmamayı tercih edin. Bunun ne size, ne devlete, ne ülkeye ne millete, faydası olmaz. Bunun diyeti ve bedeli olur. Seçimden sonra bunu ödetirler. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağır bedel ödemek zorunda kalırlar.”

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...