İstanbul'da aday olacak mı? DEM Parti 'Başak Demirtaş' için adres gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İstanbul'da aday olacak mı? DEM Parti 'Başak Demirtaş' için adres gösterdi

Politika Haberleri  / Ajanslar

Yerel seçimlerde DEM Parti’nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı konusu gündem oldu. DEM Parti'den, Başak Demirtaş'ın adaylığına ilişkin açıklama geldi. DEM Parti, sözcüsü Ayşegül Doğan, "Adres DEM Parti'dir" dedi.

Yerel seçimler hızla yaklaşırken, Cumhur İttifakı'nın karşısında ana muhalefet partisi CHP'nin nasıl bir strateji izleyeceği hala merak konusu olmayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı hezimetin ardından Altılı Masa resmen dağıldı. Yerel seçimlerde İYİ Parti başta olmak üzere birçok parti tek başına aday çıkaracağını duyurdu. CHP, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday olarak ilan ederken, İYİ Parti Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Kritik seçimlerde DEM Parti'nin izleyeceği yol merak konusu olmayı sürdürdü.

DEM Parti’nin İmamoğlu’na destek vermek için Esenyurt ve Adalar’ın yanı sıra 6 ildeki bazı ilçelerde ortak aday çıkarmayı istediği iddia edildiği anda HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık ihtimali gündemi sarstı.

DEM İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARACAK MI?

DEM Partisi'nden konuyla ilgili açıklama geldi. DEM Partisi sözcüsü Ayşegül Doğan, halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adayların tanıtılacağını açıkladı. İstanbul ile ilgili bir soruya cevap veren Doğan, "İstanbul çok önemli bir şehir. MYK'deki tartışmalarımızı açıkladım. CHP ile de her iki siyasi partinin ayrı ayrı komisyonları karşılıklı bir şekilde çalışıp, ince eleyip sık dokuyup bir çalışmayı sürdürüyorlar. Henüz çalışma sonuçlanmadığı için bir şey diyemiyorum. Var olan bir bilgiyi paylaşmıyor değiliz." dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ SORUSUNA CEVAP

Başak Demirtaş'ın İstanbul'da olası adaylığına dair soruya Doğan, şu cevabı verdi:

"Başak Demirtaş bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinde sahalarda seçimler için çalıştı. Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette bu DEM Parti'dir. Aksi şaşırtıcı olurdu bence. Başak Demirtaş'ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor zaten, 'partimizden bana böyle bir öneri gelmedi diyor ama partimizden bana bir öneri gelirse ben hazırım' diyor. Başak Demirtaş'ın orada şöyle bir vurgusu var; 'Barış ve demokrasinin önünü açacağımıza inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...