İstifalar sürüyor, İyi Parti’den ses çıkmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstifalar sürüyor, İyi Parti’den ses çıkmıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçim yenilgisinden sonra İyi Parti’de başlayan tartışmalar artarak devam ediyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Geçmişte, Genel Başkan Meral Akşener’le birlikte DYP’de siyaset yapan isimlerden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu “Partimin şu anda bulunduğu durumdan rahatsızım ve rahatsızlığımı da dile getiriyorum. Benim İyi Parti’de bulunma amacım partimizin merkez sağa yönelik politikalar oluşturması içindi ama bu süreçte bunun dışına çıkıldığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 

Kulislerde, Ensarioğlu’nun önümüzdeki günlerde istifa edebileceği konuşulurken, İyi Parti milletvekilleri Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Cihan Paçacı ve Seyithan İzsiz’in de partiden kopabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca Akşener’in yerel seçimlerde CHP ile iş birliğine kapıyı kapatmasına tepki gösterenlerin başlattığı istifa furyasının da artacağı yerel seçimlere kadar partideki sandalye sayısının 30’lara kadar düşeceği belirtiliyor. 

Öte yandan, parti içindeki tartışmaların tırmandığı ve istifaların art arda geldiği İyi Parti’de, Akşener’in yetkili kurulları toplamaması da tepkilere sebep olan bir diğer durum olarak görülüyor. Akşener’in, en son 13 Eylül’de yaptığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından partide toplantı gerçekleştirmemesi dikkat çekti. Akşener’in GİK’te yaşanacak tartışmalar sonrası daha fazla kopuşların olmasından korktuğu için toplantı yapmadığı ileri sürüldü.       

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...