İYİ Parti'den CHP'ye çok sert 'Sezgin Tanrıkulu' tepkisi: Utanç verici!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Parti'den CHP'ye çok sert 'Sezgin Tanrıkulu' tepkisi: Utanç verici!

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ümit Özlale, Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında skandal bir iddiada bulunan Tanrıkulu'na destek açıklaması yapan CHP'li Yüksel Taşkın'ı hedef aldı. Özlale, Taşkın'ın desteğini 'utanç verici' olarak nitelendirdi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldığı canlı yayında '15 köylüyü helikopterden attı' şeklinde mesnetsiz bir iddia ortaya atarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldı. Tanrıkulu'na tepki yağarken skandal açıklamaları hakkında jet soruşturma başlatıldı. Bölücü terör örgütü mensuplarına destek açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Tanrıkulu'na CHP'li bazı isimler destek çıktı.

CHP'Lİ TAŞKIN'DAN TANRIKULU'NA DESTEK

O isimlerden biri olan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Tanrıkulu'nun sözlerini 'Hakaret değil, eleştiri' diyerek değerlendirdi. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ümit Özlale, Taşkın'a sert bir cevap verdi. 

Sosyal medya hesabından Taşkın'ın sözlerini alıntılayan İYİ Partili Özlale, "İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den CHP'ye çok sert 'Sezgin Tanrıkulu' tepkisi: Utanç verici!

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Tv100'de yayılananan canlı yayın programında konuşan Tanrıkulu, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" ifadelerini kullandı.

TANRIKULU’NUN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Tanrıkulu'nun skandalları bu son açıklamayla sınırlı değildi. CHP'li vekil daha önce de terör örgütünün, TSK’nın kimyasal silah kullandığı şeklinde iddialar gündeme getirmişti.

Tanrıkulu sosyal medya hesabından "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibarıyla iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç." şeklinde paylaşım yapmıştı.

Bu paylaşım sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Tanrıkulu yine sosyal medya üzerinden, "24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz" paylaşımını yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşım nedeniyle de Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...