İYİ Parti'den CHP’yi kızdıracak sözler: Keşke İzmir’i iktidar yönetse

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Parti'den CHP’yi kızdıracak sözler: Keşke İzmir’i iktidar yönetse

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İYİ Partili Ayhan Erel katıldığı canlı yayında CHP’deki İzmir Belediyesine sert tepki gösterdi. İzmir’in yönetilemediği söyleyen Erel, “Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini geriden bırakan Türkiye, yerel seçimlere doğru gidiyor. Mart ayında yapılacak seçime 6 ay gibi bir süre kalırken siyaset kulisleri yeniden hareketlenmeye başladı. CHP'nin Ankara, İzmir, İstanbul adayları şimdiden belli. Ancak seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı kritik soru olarak duruyor. İYİ Parti'den gelen sinyaller ise olumsuz. İki parti arasındaki tartışmalar ise sürüyor. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin durumuyla ilgili İYİ Parti'den gelen eleştirilere yenisi eklendi. 

İzmir’de Tunç Soyer'e karşı yarışacak olan İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale saha çalışmalarında Tunç Soyer yönetimini sert sözlerle eleştirdi. İYİ Partili 27 Dönem Milletvekili Ayhan Erel, de tv100 yayınında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Mevcut CHP yönetimini eleştiren Erel, “Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse.” dedi.

“5 YILDA AYAĞA KALDIRIRDI”

Erel, “Yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı, vatandaş orada partiden daha çok adaylara yöneliyor. Bir yakınımın düğünü sebebiyle İzmir'e gittim. İzmir çok yorgun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim. Terminaller bir şehrin dış dünyaya açılan penceresidir. İzmir terminalini bir görün. İzbe, karanlık, temiz değil.” şeklinde konuştu.

“İZMİR HASTA BİR ŞEHİR”

Eleştirilerini sürdüren Ayhan Erel “İzmir varsa Ümit de var” sloganıyla İzmir’de Ümit Özlale çalışmalara başladı. İzmir hasta bir şehir. Ne kaldırımları kaldırım, ne sokakları sokak. İzmir’in şöyle bir güzelliği var daha özgür bir şehir. İnsanların huzur bulduğu bir şehir. Fizyolojik özellikleri yerine psikolojik özellikleri öne çıktığı için orayı tercih etmiş olabilir. İzmir’e gittiğinizde terminali bir görün. Terminalin etrafında bir çalışma var aylardır.” dedi.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...