İYİ Partili Erel’den CHP’li Tanrıkulu’nun TSK iftirasına sert tepki: İhanettir!

Düzenleyen: / Kaynak: Tv100, Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Partili Erel’den CHP’li Tanrıkulu’nun TSK iftirasına sert tepki: İhanettir!

Politika Haberleri  / Tv100, Haber Merkezi

İYİ Parti 27 Dönem Milletvekili Erel, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun TSK ile ilgili skandal iftirasına sert sözlerle tepki gösterdi. Erel, "Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir." dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik attığı iftiraların yankıları sürüyor. Tanrıkulu’nun sözleri siyasetin gündemine otururken partilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda İYİ Partili 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel, Tanrıkulu’na sert sözlerle yüklendi.

Tv100 yayınında konuşan Erel, "Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir, bunun olmaması lazım." İfadelerini kullandı.

Ayhan Erel, konuya ilişkin şunları söyledi;

"AK Parti’den kopan seçmenler İYİ Parti'ye gelmek üzereyken, Tanrıkulu ve diğer arkadaşların bu sözleri geriye dönmelerine sebep oldu. Atatürk’ün partisi olan ve ilkelerinden bir tanesi de milliyetçilik olan bir partinin mensubu olan bir kişinin ‘Peygamber ocağı’ olarak bildiğimiz Türk askeri nasıl böyle bir şey yapabilir? Bir şey söylediğinde bunu ispat edeceksin. Bu tartışmalar CHP’yi daha da yıpratıyor.

"GAFLETTİR, İHANETTİR"

Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir, bunun olmaması lazım. Bu durum CHP’yle birlikte hareket etmek isteyen diğer partilere de zarar veriyor. Türk milletinin %95’i PKK terörüne karşı kin ve nefret duygularıyla dolu, o zaman git HDP’de siyaset yap."

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Tv100'de yayılananan canlı yayın programında konuşan Tanrıkulu, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" ifadelerini kullandı. 

TANRIKULU’NUN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Tanrıkulu daha önce de terör örgütünün, TSK’nın kimyasal silah kullandığı iftiralarını gündeme getirmişti. Tanrıkulu sosyal medya hesabından "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibarıyla iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç." şeklinde paylaşım yapmıştı.

Bu paylaşım sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Tanrıkulu yine sosyal medya üzerinden, "24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz" paylaşımını yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşım nedeniyle Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Tv100, Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...