İYİ Parti Lideri Akşener, başörtüsüne yasa ve anayasa teklifine kapıları kapattı: İhtiyaç yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Lideri Akşener, başörtüsüne yasa ve anayasa teklifine kapıları kapattı: İhtiyaç yok

POLİTİKA Haberleri

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki başörtüsü düzenlemesiyle ilgili konuştu. "Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur" diyen Akşener partisinin tavrını ortaya koydu. İYİ Parti, gündeme ilk geldiği zaman AK Parti ile görüşmüş, düzenlemeye destek konusunda ılımlı bir mesaj vermişti.

Geçtiğimiz aylarda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasa teklifini siyasetin gündemine getirdi. Hükümet, başörtüsü konusunun geçmişte kaldığını ve yasa teklifini gerektirecek bir sorun olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP kanadına 'samimiyseniz başörtüsünü anayasal güvence altına alalım' teklifinde bulundu. Tartışmalar devam ederken AK Parti, bir süredir üzerinde çalıştığı başörtüsü anayasa teklifi çalışmasını tamamladı. Ardından Meclis'te bulunan partilere çalışmayı tanıtmak için ziyaret turuna çıktı. İlk turda düzenlemeye ilişkin olumlu geri dönüşler alan AK Parti, ikinci ziyaret turu için istediği randevu talebinde sürprizle karşılaştı. MHP dışındaki partiler AK Parti'nin ziyaret talebini reddetti. Gelişmeler bu şekildeyken İYİ Parti kanadı başörtüsüne yasal ve anayasal düzenlemeye kapıları tamamen kapattı. 

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"İHTİYAÇ YOK"

Akşener, konuşmasının bir bölümünü gündemdeki başörtüsü düzenlemesi konusuna ayırdı. Akşener, AK Parti'nin başörtüsünü anayasal güvence kapsamına almak için sunacağı teklifle ilgili, halihazırda yürürlükte olan mevzuatın bunun için yeterli olduğunu söyledi.

İyi Parti Lideri, başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasal ya da anayasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını belirtti.

Akşener'in başörtüsü düzenlemesiyle ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur.

O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden Anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'MİLLETE GİDERİZ' MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı bir programda başörtüsüne anayasal güvenceyle ilgili  "Düne kadar ahkam kesenler şimdi yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, işte bunlar bu kadar dürüst. Başörütüsü ve aile konusunda ipe un serilmesini ne millet ne kadınlarımız affeder. 400'ün altında bir Meclis aritmetiği oluşursa millete gideriz." diyerek muhalefete tepki göstermişti. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...