İYİ Parti lideri Akşener'den 'Keşke aday olsaydım' itirafı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Düzce adayını açıklarken, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Bir genel başkana yakışmayacak bir cümle kuracağım" diyen Akşener, 'İmamoğlu ve Yavaş' tercihinden pişmanlığını açıkladı.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener partililere seslendiği konuşmasında Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Seçim döneminde Kılıçdaroğlu'nun 'adaylığının dayatıldığını' söyleyip 6'lı masadan kalkmasıyla ilgili konuşan Akşener, "2023 yılına geldik. Hem Sayın Mansur Yavaş hem de Sayın Ekrem İmamoğlu son derece popüler oldular. Vatandaşlar tarafından kabul gördüler. Vatandaşın cumhurbaşkanı adayı tercihi bu iki arkadaşımız oldu" dedi. 

"KEŞKE ADAY OLSAYDIM"

Seçim dönemiyle ilgili pişmanlığını "Bir genel başkana yakışmayacak bir cümle kuracağım" diyerek itiraf eden Akşener, "Keşke aday ben olsaydım ama onlar oldu. Ben iddialı bir partinin genel başkanıyım cumhurbaşkanı adayı olmayı istemez miyim? Dünyanın en şerefli işlerinden biri. Seçmen nezdinde iki arkadaşımızın kabulü çok daha yüksek oldu. Yani o 6 kişinin oturduğu masada herkesten önde oldu. Sonuç itibariyle vatandaşlardan aldığım bilgileri bildirdim. Bildiğiniz şeyler oldu. Arkadaşlarımız da netice itibariyle, 'Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun arkasındayız. Yardımcı olmaya razıyız' dediler ve seçime Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile gittik" açıklamasında bulundu.

DÜZCE ADAYI ESKİ AK PARTİ'Lİ 

Meral Akşener, partisinin Düzce'de Belediye Başkan Adayı olarak da eski AK Parti Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i açıklayarak, kürsüye davet etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Düzce'nin Gölyaka ilçesinde de eski AK Parti Gölyaka Belediye Başkanı olan Bekir Akbulut'u ve Akçakoca İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum'un adaylığı duyurdu. 

İYİ Parti lideri Akşener'den 'Keşke aday olsaydım' itirafı!

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...