İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili sözlerine tepki

Düzenleyen:
İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili sözlerine tepki

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında, Tunç Soyer'in Osmanlı Devleti ile ilgili skandal sözlerine tepki gösterdi. 'Gerek yoktu.' diyen Akşener, ''İfadesi yanlış olmuş. Bu tür hüküm cümleleri halkı rahatsız eder. " ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in 100. kurtuluş yılı dönümü programında yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamalara imza attı. Soyer'in açıklamalarına Cumhur İttifakı cephesinden sert tepkiler yükselirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuya ilişkin ilk kez yorumda bulundu. Akşener, 'Gerek yoktu' dedi. 

'İFADESİ YANLIŞ, GEREK YOKTU'

Akşener, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener'in gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'ya yönelik hakaret içeren sözleri de vardı. Akşener, "İfadesi yanlış olmuş. Bu tür hüküm cümleleri halkı rahatsız eder, dolayısıyla gerek yoktu. "İhanet ettiler" dediğinizde bizim cenahın yani Millet İttifakı'nı oluşturan yöneticilerinin hepsinin daha sağ duyulu olmasında fayda var" şeklinde konuştu. 

SOYER, NE DEMİŞTİ?

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde konuşma yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, '100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları ve çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar.  İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Ve bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim ülkemizi işgal etti.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...