İYİ Parti yerel seçim öncesi çalkalanıyor: 100 kişi daha istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İYİ Parti yerel seçim öncesi çalkalanıyor: 100 kişi daha istifa etti

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İYİ Parti, yerel seçimler öncesi peş peşe gelen istifalarla çalkalanıyor. Balıkesir Bandırma'da 100 kişi, İYİ Parti'den ayrılacağını duyurdu. Önceki yıl İYİ Parti'ye üye olan Bandırma Demokrat Platformu Başkanı Adnan Erdan ve platforma üyeleri istifa edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası İYİ Parti'de istifalar yaşandı ve yerel seçimlere az zaman kala bu istifalaların ardı arkası kesilmiyor. Parti içindeki tartışmalarında tırmandığı İYİ Parti'de hemen hemen her gün istifalar sürerken bir haber de Bandırma'dan geldi. 

100 KİŞİ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDECEK

Bandırma Demokrat Platformu Başkanı Adnan Erdan ve platform üyeleri geçtiğimiz yıl toplu olarak İYİ Parti'ye üye olmuşlardı. Andan Erdan, platform üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında İYİ Parti’den istifa ettiklerini ve istifa sayının 100 kişiyi bulacağını duyurdu. İYİ Parti’nin Bandırma’daki üye sayısı ise 700 civarında.

'BAŞKAN YARDIMCLARININ BİRBİRİNE GİRMESİ BEKLENTİLERİ TÜKETTİ'

Adnan Erdan, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “İYİ Parti kurulduğunda, bizim fikri yapımıza ve hayat felsefemize yakın bir parti olacağına inanmıştık. Ne yazık ki o günden bu güne gelinen noktada beklentilerimiz karşılanmadı. İYİ Parti içinde ismini vermek istemediğim 2. adam konumunda, para musluğunun başında olan kişi ile genel başkan yardımcılarının genel başkan lehine birbirine girmesi, bizim İYİ Parti’den beklentilerimizin tükenmesine yol açmıştır. Bizler de bu son durumu gördükten sonra İYİ Parti’den istifa etme kararı almış bulunuyoruz. Bizimle birlikte İYİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı’ndan istifa edeceklerin sayısı minimum yüzde 10’a ulaşacaktır. Yani 100 kişiyi bulacaktır” dedi.

İYİ PARTİ'DE ÜST DÜZEY İSTİFA DALGASI

İYİ Partiden istifa eden Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, AK Parti'ye katılmıştı. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. İYİ Parti 28. Dönem Ankara Milletvekili Adnan Beker de partisinden istifa etmişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...