İYİ Parti'den İmamoğlu'nun ısrarına rest: Sana mecbur ve mahkum muyuz?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Parti'den İmamoğlu'nun ısrarına rest: Sana mecbur ve mahkum muyuz?

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Millet İttfifakı'ndan ayrılarak yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayını çıkaracağını duyuran İYİ Parti'ye muhalefet kanadından tepkiler çığ gibi büyürken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan sert bir çıkış geldi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yüklenen Vural, iki ismin adaylık çağrılarına kulak tıkadığına dikkat çekerek, "Biz bu isimlere mecbur ve mahkum muyuz?" diyerek isyan etti.

Seçim yenilgisinin ardından zehir zemberek sözlerle Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Akşener'in sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" diyerek karşılık verdi.

Muhalefet cephesinde İYİ Parti'nin restine yönelik tepkiler artarken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural eleştirilere sert sözlerle karşılık verdi.

Haber Global'de konuşan Vural'ın hedefinde, CHP'de 'değişim' seslerinin öncüsü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş vardı. 

"SÖZ KONUSU VATANSA, BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLEYİN"

"Memleketi çok seviyorlarsa, 'söz konusu vatan, gerisi teferruat' diyorlarsa hodri meydan" diyen Vural, "Buyursunlar İYİ Parti'nin adaylarını desteklesinler. Türkiye'yi önemsiyorsunuz madem bizim adaylarımızı destekleyin" diye konuştu.

CHP'lilerin kendi menfaatlerini düşündüğünü söyleyen Vural, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yaylım ateşine tuttu.

"CHP'LİLER BUNLARA GÜLÜP GEÇİYOR"

Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmaları için yapılan çağrılara kulak asmadıklarını belirten Vural, "Cumhurbaşkanlığına talip olmayana ne diyecekler CHP'liler? Kazanacak aday dediğimizde usul belirleyenler ne diyecek? CHP'liler de bunlara gülüp geçiyorlardır." diye konuştu.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A MECBUR MUYUZ?"

İmamoğlu'nun genel başkanlık iddialarına dikkat çeken Vural, "Mecbur ve mahkum muyuz? İBB Başkanı'nın vizyonunu takip etme mecburiyetinde miyiz? İYİ Parti her şeyi yaptıktan sonra başarılı olmamasına rağmen bunu yapması mı gerekiyor?" diyerek sözlerini noktaladı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...