İYİ Partili Ümit Dikbayır istifadan vazgeçti: 'Sonuna kadar direneceğim' diyerek Akşener'e sitem etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, istifadan vazgeçtiğini açıkladı. "İstifa edersem üzerime kalacak" diyerek istifa kararından vazgeçen Dikbayır, "Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, daha önce istifa edeceğini açıklamış ve ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in imzasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, “İstifa edeceğinizi söylemiştiniz, vazgeçtiniz mi?” sorusuna “Evet, vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye karar verdim. Saat 15.00’te de sosyal medyadan bir açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı. 

"AKŞENER'E SİTEM DOLU SÖZLER" 

Mücadeleye devam edeceğini açıklayan Dikbayır, sosyal medya hesabı X'ten bir açıklama yapacağını duyurdu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kendisine sahip çıkmamakla suçlayan Dikbayır, şahsıyla ilgili ortaya atılan iddialara yönelik açıklama yaptı. 

"KAZANIN ALTINA ODUN ATTI"

Dikbayır'ın videolu açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"İlk başlarda şahsımın onuru ve şerefi söz konusu olsa da dava arkadaşlarımın emeklerinin heba olmaması adına suskunluğumu korudum. İnandım ve bekledim ki Sayın Genel Başkanımız bu dedikodu ve iftira çarkını kıracak ve gerekeni yapacak. İnanıyordum ki Sayın Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti'ye verilen hiçbir emeği, iftira, hırsızlık ve para ilişkileriyle aynı cümle içinde kullandırmayacak. Ama olmadı. Bu çetin vev eğri işlerin önüne geçmek yerine bu kazanın altına odun atıldı.

"SUSMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Suskunluğumu korumakla birlikte partimizin elini rahatlatmak, soluk aldırmak için hakkımdaki iddiaların araştırılmasını talep ettim. Hem parti disiplin kuruluna hem de İYİ Parti, tbmm Türkiye Büyük Millet Meclisi grup yönetimine dilekçe verdi. Ancak üzülerek tecrübe ettim ki, kutsal emanet gördüğüm emekleri korumaktaki hassasiyetim, Partimizin yetkili kurullarında karşılık bulmadı. Gelinen noktada Türkiye'ye ve Türk milletine güneşi vadeden İYİ Parti'nin gölge düşürülmesi karşısında susmam mümkün değildir. Gördüm ki suskunluk genel başkanımızın etrafına yuvalanmış olan ve o güneşi gölgelemeye kalkan hesapçı ve kurnaz kişi ve odaklara üst katmaktan başka işe yaramayacak.

Öyle sınır tanımaz bir iftira kampanyasıyla karşı karşıyayız ki her gün iddialar değişiyor. Her gün yeni yalanlar üretiliyor.
Her gün yeni kalpler kırılıyor. Nitekim benim sayın genel başkan ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiğim yalanı ile başlayan dedikodular bugün disiplin kuruluna sevkimde gerekçe gösterilen taciz iftirasının atıldığı ahlaksız bir gündeme kadar sürüklenmiştir. Bu kadar basitleşebilen bu kadar alçalabilen bir güruhun, iyi ve cesur daha fazla iyi ve cesur insanları daha fazla kirletmesine sessiz kalamam.

Ben bir haysiyet mücadele mücadelesi veriyorum. Bu mücadele yalnızca kendi adıma verdiğim bir mücadele değildir.
Bu mücadele başta canımdan aziz bildiğim ailem olmak üzere tüm emektarlarımız, gönül veren tüm seçmenlerimiz adınadır.
İYİ Parti'nin dedikodularla ve hiçbir ferdinin hak etmediği iftiralarla anılmasına engel olmak içindir. Bu hareket tüm emektarlarımıza patronluk taslayan kendine özel 35 kendini bilmezin yalanlarıyla genel başkanın fikrini ve vicdanlı zehirlemeye kalkacağı sahipsiz bir hareket değildir. Bu hareket il ve ilçe başkanlarımızdan, mahallelerde emek veren cesurlarımıza kadar hepimizi ağlıp taslayan, 35 kendini bilmezin dedikodu çarkında ezilecek, itibarsızlaştıracak bir hareket de değildir.

Bu çirkinlikleri artık hukukun adaletin gündemine taşıyorum. Tüm iddiaların araştırılmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum bu. Şahsıma genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği gibi onurlu görevleri yapma imkanı veren iyi ve cesurlar ailesine karşı namus borcumdur. Bu noktadan sonra bütün vebal de suskunluğun ebedi zarafetini görmezden gelenlerin boynundadır. Türk milletinin bilgisine saygıyla arz ederim."

https://twitter.com/UmitDikbayir/status/1726953019479376254 

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti içinde istifaların odağındaki gelişmeler özellikle parti kasasındaki 132 milyon liranın 16 milyona düşmesi ve milletvekillerinden para talep edildiği iddialarının yankı bulmasıyla daha da karmaşık bir hal aldı. 

AKŞENER, "İSPAT EDİLİRSE POLİTİKAYI BIRAKACAĞIM" DEMİŞTİ 

Bu iddiaların ardından Dikbayır'ın hesabın eksiye düşmesine tepki gösterdiği ve Meral Akşener'in ailesinin hesaplarının incelendiği iddialarının gündeme geldiği belirtildi. Akşener, konuyla ilgili olarak, "Oğlumun ve eşimin hesaplarının kontrol edildiği gayriresmi olarak bildirildi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayriresmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım" şeklinde açıklama yapmıştı.

DİKBAYIR, KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVKEDİLDİ

İYİ Partili Ümit Dikbayır ise konunun araştırılması için disiplin kuruluna dilekçe verdi. Ancak, Dikbayır'ın disiplin kuruluna "taciz" suçlamasıyla sevk edildiği iddiaları gündeme geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada, "Bahsettiğiniz isim, bugün Genel Başkanımızın imzalarıyla, yetkileri çerçevesinde, tedbirli ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...