Saadet Partisi'nden başörtüsü teklifine destek: Abdulkadir Karaduman Meclis'e imza verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Saadet Partisi'nden başörtüsü teklifine destek: Abdulkadir Karaduman Meclis'e imza verdi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti'nin çalışmasını yaptığı MHP'nin de destek verdiği başörtüsü düzenlemesinde Saadet Partisi'nin tavrı kesinleşti. Saadet Partisi, İYİ Parti'nin ardından teklife 'evet' dedi. Saadet Partisi hatta somut bir adım atarak Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman imzasıyla TBMM'ye imza verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhur İttifakı'nın teklif verdiği "aile birliğinin sağlanması" ve başörtüsü ile ilgili düzenleme içeren anayasa değişikliğine imza verdi. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından yapılan açıklama:

"Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman bey, aile birliğinin sağlanması ve başörtüsü ile ilgili düzenleme içeren 2/4779 esas sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 24 ve 41'inci Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini desteklemek üzere imza vermiştir."

Saadet Partisi'nden başörtüsü teklifine destek: Abdulkadir Karaduman Meclis'e imza verdi

KARAMOLLAOĞLU SİNYALİ VERMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin çalışmasını yaptığı anayasa teklifiyle ilgili bir açıklama yapmış, "Bizim kabul edeceğimiz bir metin geldiği takdirde başörtüsü problemi tekrar Türkiye’nin gündemine gelmeyecekse biz buna tabii olarak ‘evet’ deriz." ifadelerini kullanmıştı. 

Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Başörtüsü meselesini tek başına getirir, yanına onu zedeleyecek başka şeyler koymazsa biz buna ‘evet’ deriz. Bizim kabul edeceğimiz bir metin geldiği takdirde başörtüsü problemi tekrar Türkiye’nin gündemine gelmeyecekse biz buna tabii olarak ‘evet’ deriz. Ben buna diğer siyasi partilerin de ‘hayır’ diyeceğini şahsen düşünmüyorum. Ama bunu bulandırırlarsa ayrı konu. Aile meselesini biz de önemsiyoruz. Aile toplumun temelidir. Biz aileyi korumakla mükellefiz. Aile yapısı ile ilgili net ifademiz var. Aile bir kadın erkek ve çocuklardan meydana gelir. Bu şekilde getirsinler itiraz etmeyiz. Altılı Masa’da gündeme gelmedi, konuşmadık.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...