Kulis: Muharrem İnce 3 büyükşehirde CHP'ye desteğini açıklayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kulis: Muharrem İnce 3 büyükşehirde CHP'ye desteğini açıklayacak

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, suskunluğunu bozmuş ve cuma gününe kadar sabır istemişti. Kulislerinden aktarılan iddialara göre İnce, cuma günü 3 büyükşehirde CHP'ye desteğini açıklayacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla görüşen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin eski partisi CHP'yi destekleyip desteklemeyeceği merak konusu olmayı sürdürüyor.

İnce bu konuda dün sessizliğini bozarak, "Sabredin, cuma günü açıklayacağım" demişti. CHP kulislerinde konuşulanlara göre İnce, cuma günü 3 büyükşehirde CHP'ye desteğini açıklayacak.

İNCE'DEN 3 BÜYÜKŞEHİRDE CHP'YE DESTEK 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Muharrem İnce’nin Özel’e partisinin Ankara, İstanbul ve İzmir’de CHP’yi destekleyeceğini ilettiği iddia edildi.

CHP’nin Memleket Partisi’nin işbirliği adımına cevap vermediğini belirten kurmaylar, "Bazı yerlerde kendi adaylarımızla çıkacağız. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir’de AK Parti’ye kazandırmamak için CHP’yi destekleyebiliriz" diyerek değerlendiriyor.

CHP TAM BİRLEŞME İSTİYOR, MP KARŞI ÇIKIYOR

Öte yandan kulislerde parti de iki yönlü bir görüş ayrılığı yaşandığı konuşuluyor. Kulislerden elde edilen bilgisine göre partiye CHP’den gelen ekip, “CHP ile tam birleşmeyi” istiyor. Siyaset yaşamına Memleket Partisi ile başlamış akademisyenlerden oluşan ekip ise partiyi kapatma görüşüne sert bir dille karşı çıkıyor.

Söz konusu ekip, partinin Memleket Partisi olarak devam etmesi ve “üçüncü yol olma” iddiasıyla çıktığı yolu sürdürmesi gerektiğini savunuyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...